članovi iste obitelji

Na Mallorci 4 hrvatska turista zaražena koronavirusom; smješteni u hotel koji služi kao karantena

04.04.2021 u 14:06

Bionic
Reading

Četvero hrvatskih turista, članova iste obitelji, zaraženo je koronavirusom na španjolskom otoku Mallorci i nalaze se u hotelu koji već godinu dana služi kao karantena za inficirane turiste, izvijestile su u nedjelju lokalne novine Diario de Mallorca

U hotelu je 11 zaraženih, među njima šestero turista, uključujući četvero državljana Hrvatske i dvoje Njemačke.

Svi se nalaze u samoizolaciji bez ili s blagim simptomima. Nije objavljeno gdje i kada su se zarazili niti njihov identitet, prenosi list pozivajući se na regionalni ureda za zdravstvo.

Hotel Melia Palma Bay je u ožujku 2020., kada se u Španjolskoj pojavio koronavirus, stavljen na raspolaganje regionalnoj vladi Balearskih otoka.

Otočje koje obuhvaća Mallorcu, Ibizu, Menorcu, Formenteru i Cabreru popularno je destinacija turista iz Njemačke.

Glasnogovornik regionalne vlade Iago Neguruela rekao je prošli ponedjeljak da će svi turisti kojima se dijagnostcira koronavirus tijekom uskršnjih blagdana biti smješeni u hotel Melia Palma Bay u glavnom gradu Palmi ili će ostati u samoizolaciji u svojim hotelima.

Melia Palma Bey s 250 raspoloživih soba do 30. svibnja će tamošnjoj vladi pružati usluge prihvata pacijenata s koronavirusom.

Na Balearskim otocima živi blizu 1,2 milijuna stanovnika no tijekom blagdana i ljeta populacija se znatno poveća. 

Ta autonomna pokrajina trenutačno je označena mjestom “niskog rizika” jer je u posljednja dva tjedna dijagnosticiran koronavirus kod 64 osobe na 100.000 stanovnika. Istovremeno, Španjolska je u prosjeku imala 152 inficirane osobe na 100.000 stanovnika što se smatra “ekstremnim rizikom” od zaraze.

Za ulazak u Španjolsku potrebno je predočiti negativan PCR test.

Na Balearskim otocima se od početka pandemije zarazilo 57.809 osoba od kojih je preminilo 777.