LANCI I KONOPCI

Na jugu Hrvatske uhićen otmičar iz Njemačke

10.11.2009 u 12:40

Bionic
Reading

Hrvatska granična policija zatekla je na graničnom prijelazu Klek, na dubrovačkom području, na izlazu iz Hrvatske, u vozilu 'audi 80', njemačkih nacionalnih oznaka, 39-godišnjaka za kojim je njemački Interpol raspisao međunarodnu potragu zbog otmice bivše supruge te djece.

S 39-godišnjim muškarcem u automobilu su bili i 39-godišnjakinja i troje malodobne djece, svi državljani Italije s prebivalištem u Njemačkoj.

Nakon što je hrvatska policija utvrdila da je za muškarcem njemački Interpol raspisao međunarodnu potragu zbog otmice, muškarac je odveden u Metković na kriminalističko istraživanje.

Ženi je pak pružena liječnička pomoć u Domu zdravlja Metković, gdje su utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Prema prvim saznanjima policije, sumnja se da je 39-godišnji muškarac u nedjelju, 8. studenoga, u mjestu Augsburgu u Njemačkoj uz prijetnju elektro-šokerom prisilio bivšu suprugu da s djecom pođe s njim u Albaniju.

Utvrđeno je kako je tijekom putovanja muškarac prijetio bivšoj supruzi aktiviranjem eksploziva ako počne bježati, a prilikom kriminalističkog istraživanja u vozilu su pronađene plastične vezice za vezivanje, lisice za vezivanje, sprej s omamljujućim sredstvom, električni šoker, metalni lanci, drvena palica i drugo.

Osumnjičeni 39-godišnjak jutros je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku.