VREMENSKA PROGNOZA

Na Jadranu za vikend pretežno sunčano, u unutrašnjosti ponegdje moguća kiša

25.04.2020 u 07:57

Bionic
Reading

U unutrašnjosti će u subotu biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a poslijepodne i navečer lokalno može pasti malo kiše ili poneki pljusak, osobito u gorju. Na Jadranu će i dalje biti pretežno sunčano, javlja Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Na kopnu će puhati većinom umjeren jugozapadni vjetar, u gorju mjestimice i jak, a poslijepodne će u sjevernim područjima okrenuti na sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu će puhati uglavnom umjereno jugo i jugozapadnjak. Najniža temperatura zraka u unutrašnjosti bit će od 4 do 9, na Jadranu od 9 do 13, a najviša dnevna bit će između 19 i 24 °C, na istoku i malo viša, javlja DHMZ.

Vremenska prognoza 25.4.2020. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U istočnoj i središnjoj Hrvatskoj očekuje se sunčano vrijeme, popodne uz malu i navečer umjerenu naoblaku. U istočnoj Hrvatskoj vjetar će biti slab do umjeren južni, a u središnoj slab do umjeren južni i jugozapadni. Najviša temperatura kretat će se od 21 do 23 °C u istočnoj Hrvatskoj te od 21 do 24 °C u središnjoj.

U Gorskom kotaru i Lici bit će sunčano, prema večeri uz malu i umjerenu naoblaku. Ujutro je lokalno moguć slab mraz, ponajprije u Lici. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, u Gorskom kotaru mjestimice s jakim udarima. Najviša temperatura zraka kretat će se od 18 do 22 °C.

Istra će biti pretežno sunčana, a poslijepodne je ponegdje moguća mala do umjerena naoblaka. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, a krajem dana i jugo i istočnjak. More će biti malo valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 20 do 23 °C.

  • +4
Opatija: Civilna zaštite upozorava građane na zabranu zadržavanja na plaži Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Na sjevernom će Jadranu biti sunčano i vedro, prema večeri je moguća mala i ponegdje umjerena naoblaka. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i zapadni, a još ujutro podno Velebita umjerena bura. Najviša temperatura zraka bit će od 21 do 23 °C.

U Dalmaciji će biti sunčano i uglavnom vedro uz zapadni i jugozapadni vjetar, na otvorenom moru i sjeverozapadni. Još ujutro mjestimice će biti umjerene bure. Najviša temperatura zraka bit će od 21 do 23 °C.

Biometeorološke prilike će biti razmjerno nepovoljne u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, pa je kod meteoropata moguća razdražljivost, lošija koncentracija i nesanica, a nešto veće tegbe kod kroničnih bolesnika. U ostalim hrvatskim područjima biometeorološke će prilike biti povoljnije.

U nedjelju se u većini krajeva očekuje djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a mjestimice i uz malo kiše ili poneki pljusak koji može biti praćen grmljavinom. Sunčanije će biti u Dalmaciji gdje će se zadržati uglavnom suho.

Vjetar će na kopnu biti slab do umjeren jugozapadni i južni, još prijepodne u sjevernim područjima sjeveroistočni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 6 do 10, na Jadranu od 10 do 14, a najviša dnevna od 17 do 21 °C.

U sljedećem će tjednu vrijeme u većnini krajeva biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ponegdje uz malo kiše ili lokalni pljusak, uglavnom u unutrašnjosti. Sunčanije će biti na Jadranu, osobito u Dalmaciji. U utorak posvuda uglavnom suho.

Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, u gorju povremeno i jak. Na Jadranu će puhati slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak. Nakon prolazno niže dnevne temperature u nedjelju na kopnu, početkom tjedna danju će biti ugodno toplo.