VIŠE PROMETNIH NESREĆA

Na autocesti se prevrnuo gliser, opet gužva i kolone

22.07.2016 u 17:04

Nesreća na autocesti A1 kod Sv. Roka u kojoj se prevrnula prikolica s gliserom

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Bionic
Reading

Zbog nekoliko prometnih nesreća na cestama prepunima brojnih turista koji putuju prema moru na godišnji odmor na hrvatskim prometnicama vlada gužva. Stoga pratite stanje na HAK-ovim stranicama, opremite se jelom i pilom te poduplajte dozu strpljenja, imajući svim (ne)prilikama usprkos prvenstveno na umu sigurnost u vožnji

Prošloga vikenda putnici su bili na mukama zbog olujne bure, no danas se na autocesti A1 kod Svetog Roka u smjeru Splita iza podneva dogodila prometna nesreća u kojoj se prevrnula prikolica s čamcem vozila nizozemskih registarskih tablica, zbog čega je nastala kolona duga pet kilometara. U 16.06 sat Hak je javio da je brodica uklonjna s ceste, ali je privremeno prekinut promet kroz tunel Sveti Rok u smjeru Splita, a kolone se povremeno stvaraju i na izlazu prema Gračacu.

Međutim, moguć je obilazak državnim cestama DC50 i DC54 od čvora Sveti Rok preko Gračaca i Zatona Obrovačkog do čvora Maslenica te od čvora Gornja Ploča državnom cestom DC522 prema Udbini i dalje prema Gračacu.

Na naplati Lučko na izlazu s autoceste A1 u smjeru Zagreba kolona je duga oko 2,5 km. Pojačan je promet i na ulazu prema Karlovcu, no nema dužih čekanja, dok na naplati Demerje uopće nema čekanja.

U međuvremenu je normaliziran promet na zagrebačkoj obilaznici (A3), prije motela Plitvice u smjeru istoka, a promet je pojačan na zagrebačkoj i riječkoj obilaznici u oba smjera, na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče u oba smjera, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, duž Jadranske magistrale (osobito na prilazima Zadru, Šibeniku i Dubrovniku te na dionici Split-Omiš-Makarska), kod tunela Učke u smjeru Rijeke, na autocesti A7 kod čvora Matulji i na cestama u Istri.

Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko dva kilometra.

Promet je pojačan i na autocesti A2 Zagreb-Macelj u oba smjera i Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba, A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, A6 Rijeka-Zagreb u smjeru Rijeke, na autocesti A7 GP Rupa-Diračje kod čvora Matulji u smjeru Opatije/Istre te na dionici prema otoku Krku, riječkoj obilaznici, na Krčkom mostu, otoku Krku, na Istarskom ipsilonu te u većini trajektnih pristaništa prema otocima.