OLUJNA BURA

Nikad sporije do mora: Kolona kod Sv. Roka 50 kilometara

16.07.2016 u 10:24

Bionic
Reading

Kolona vozila na Svetom Roku duga je 50 kilometara i u porastu je u smjeru juga, dok u u smjeru sjevera počinje kod odmorišta Nadin do Zadra 2 prema Masleničkom mostu. Iz Hrvatskih autocesta izvijestili su da se, odlukom policije i uz pomoć radnika HAC - Održavanje i naplata cestarine, kontrolirano propuštaju osobna vozila kako bi se smanjila prometna opterećenost

U smjeru mora od čvora Perušić do čvora Sveti Rok vozi se u koloni od oko 50 kilometara, a pred tunelom Mala Kapela kolona je oko 12 kilometara i vozi se uz ograničenje brzine od 100km/h, izvijestio je HAK u 16.51 sati, moleći vozače koji se kreću u koloni da ne izlaze iz vozila.

Zbog olujne bure za sav promet zatvoreni su Paški most i državna cesta 54 Maslenica-Zaton Obrovački, a autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je isključivo za osobna vozila u oba smjera. , ostala vozila moraju voziti obilazno državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50 i DC27).

Zbog prometne nezgode na državnoj cesti DC1 kod mjesta Slušnica, između Slunja i Rakovice vozi se jednim trakom, naizmjence.

Upozoravaju se vozači da se na obilaznim cestama DC50, DC27, DC522 prema Udbini, Gračacu, Obrovcu i obratno vozi usporeno, u kolonama, uz zastoje.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta i izrazito gustog prometa HAK savjetuje vozačima da, ukoliko je moguće, odgode putovanja prema moru i obrnuto prema unutrašnjosti. Vozače koji su krenuli na put upozoravaju na dugotrajno putovanje i brojne poteškoće u prometu uzrokovane nepovoljnim vremenskim uvjetima i velikom gustoćom prometa.