SMJENA TURISTA

Zbog gustoće prometa povremeno se prekida promet u tunelima na A1

20.08.2023 u 09:23

Bionic
Reading

Povećana je gustoća prometa, na pojedinim dionicama autocesta čeka se u kolonama, poručuju u nedjelju ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK)

Na autocesti A1 zbog povećane gustoće prometa povremeno se kratkotrajno prekida promet u tunelima PLASINA i GRIČ u smjeru Zagreba. Povećana je gustoća prometa u oba smjera, vozi se usporeno u kolonama u pokretu s povremenim zastojima između naplate Lučko i 6. km u smjeru juga te između čvora Zadar istok i tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba, a ispred tunela PLASINA u smjeru Zagreba kolona je oko 2 km.

Na naplati Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 2 km, na Demerju oko 2 km.

Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin / Pixsell

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, na naplati Trakošćan u smjeru Zagreba, kolona je oko 1 km

A3 Bregana-Lipovac: zbog povećane gustoće prometa na prilazu naplatnoj postaji Lučko u smjeru mora iz smjera čvora Zagreb zapad vozi se u koloni dugoj oko 1 km, a iz smjera Buzina oko 3 km. 

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka-Žuta Lokva povećana je gustoća prometa između čvorova RIJEKA ZAPAD i OREHOVICA u oba smjera.

Krčki most: kolona u smjeru otoka duga je oko 4 km, u smjeru kopna do Njivica.

  • +27
Gužva na Lučkom Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski

Istarski ipsilon: zbog pojačanog prometa i povremenog zastoja vozila u Sloveniji kolona prema Kaštelu i Plovaniji duga je oko 2 km.

Jadranska magistrala: pojačan promet na prilazima turističkim središtima. Zbog vjetra između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila)

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim dionicama državnih cesta u Istri i priobalju bit će danas od 12:00 do 23:00 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

  • +27
Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski