usprotivili se dekanu

Muzička akademija ipak protiv Bandićeva počasnog doktorata

02.04.2019 u 13:52

Bionic
Reading

Na Muzičkoj akademiji u utorak u 12 sati održana je izvanredna sjednica Fakultetskog vijeća o prijedlogu dodjele počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Vijeće se suprotstavilo prijedlogu dekana Dalibora Cikojevića, 23 od 34 člana prisutna na sjednici izjasnila su se protiv, a tri člana su bila suzdržana

Sjednicu Vijeća vodio je osobno dekan Dalibor Cikojević, 23 od 34 člana prisutna na sjednici izjasnila su se protiv, a tri člana su bila suzdržana, piše Srednja.hr.

Prije desetak dana trećina članova Vijeća inicirala je izvanrednu sjednicu, nezadovoljna prijedlogom dekana Cikojevića da se počasni doktorat Sveučilišta u Zagrebu dodijeli Milanu Bandiću.

Toj odluci usprotivio se i Studentski zbor Muzičke akademije.

Dosad su Filozofski, Prirodoslovno-matematički, Arhitektonski, Pravni i Fakultet političkih znanosti na svojim fakultetskim vijećima, redovnim ili izvanrednim, donijeli zaključke kojima se protive inicijativi dodjele počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu Milanu Bandiću.

Danas je to učinila i Muzička akademija, a još se očekuje i izvanredna sjednica Vijeća Akademije dramske umjetnosti, sazvana za 9. travnja u 8 ujutro.

  • +15
Prosvjed protiv Bandićevog počasnog doktorata Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL