pokrenut postupak

Još jedan počasni doktorat: Agronomski fakultet želi dodijeliti titulu Mladenu Markaču

29.03.2019 u 14:14

Bionic
Reading

Zagrebački Agronomski fakultet još u siječnju prihvatio je prijedlog svog Zavoda za ribarstvo, pčelarstvo, lovstvo i specijalnu zoologiju te prodekana Nikice Šprema za pokretanje postupka dodjele počasnog doktorata umirovljenom generalu Hrvatske vojske Mladenu Markaču

U sjedni dodjele počasnog doktorata Muzičke akademije zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću ostao je onaj zagrebačkog Agronomskog fakulteta umirovljenom generalu Hrvatske vojske Mladenu Markaču, ekskluzivno saznaje srednja.hr.

Fakultetsko vijeće zagrebačke Agronomije još u siječnju je prihvatilo prijedlog za pokretanje postupka dodjele počasnog doktorata Sveučilišta u Zagrebu umirovljenom generalu Hrvatske vojske Mladenu Markaču. Prijedlog je podnio Zavod za ribarstvo, pčelarstvo, lovstvo i specijalnu zoologiju Agronomskog fakulteta i prodekan izvan. prof. dr. sc. Nikica Šprem.

Umirovljeni general Mladen Markač bivši je zapovjednik specijalnih redarstvenih jedinica MUP-a RH u vrijeme Domovinskog rata. Rodio se u Đurđevcu 1955., a poslije srednje škole upisao je Kineziološki fakultet, tadašnji DIF, na kojem je diplomirao 1982. Haaški sud protiv njega je podigao optužnicu 2004. godine, a u studenom 2012. oslobođen je svih optužbi pravomoćnom presudom i pušten na slobodu. Inače je bivši reprezentativac u džudu i strastveni lovac, piše srednja.hr.

  • +44
Doček generala Gotovine i Markača Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL