ORUŽJE MU JE ODUZETO I KAŽNJEN JE

Muškarac divljao po knjižnici jer ne želi nositi zaštitnu masku, ali zato smatra da je u redu kretati se gradom s improviziranom sabljom u ruci

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 12.01.2021 11:12
  • Objavljeno 12.01.2021 u 11:04
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Alamy/Profimedia / Autor: Oleksandr Lysenko

Nakon što ga je 38-godišnja zaposlenica knjižnice upozorila na obvezu nošenja maske za lice u zatvorenim prostorima počeo je vikati i galamiti te ju je pritom vrijeđao i naguravao

Međimurska policija javlja da je jučer, 11. siječnja 2021. godine oko 10 sati i 40 minuta u Prelogu, u prostorijama knjižnice i čitaonice Grada Preloga u Glavnoj ulici, javni red i mir narušavao 58- godišnjak. Nakon što ga je 38-godišnja zaposlenica knjižnice upozorila na obvezu nošenja maske za lice, počeo je na nju vikati i galamiti te ju je pritom vrijeđao i naguravao.

Izlaskom policijskih službenika na mjesto događaja te provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 58-godišnjak tijekom prethodno opisanog događaja, počinio i prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Naime, na biciklu je na vidljivom mjestu prevozio hladno oružje D kategorije (ručno izrađenu sablju) te je time uznemirio prisutne građane.

Policijski službenici Policijske postaje Prelog od 58-godišnjaka s područja općine Sveta Marija, oduzeli su sablju te će protiv njega zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu. Ujedno, 58-godišnjaku je izrečena i novčana kazna u iznosu od 500 kuna zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, pošto se nije pridržavao obveze nošenja maske za lice ili medicinske maske.