inovativan prevarant

Muškarac u Rijeci četiri godine skidao tuđe registracije, stavljao na svoje vozilo pa bježao nakon što je natočio gorivo; pločice je vraćao vlasnicima

11.01.2021 u 11:48

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske postaje Opatija u suradnji s nadležnim policijskim postajama proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela krivotvorenja isprava i teških krađa

Prema policijskom izvješću, kaznena djela za koja se sumnjiči muškarac je počinio u 15 navrata od svibnja 2017. do siječnja 2021. godine. Osumnjičeni je s vozila parkiranih na području Rijeke demontirao registracijske pločice, potom ih postavio na svoje vozilo te se njime koristio prilikom počinjenja drskih krađa goriva.

Naime svojim vozilom, na koje je postavio otuđene registracijske pločice, odvezao bi se do benzinskih postaja na području Rijeke, Opatije, Lovrana, Matulja, Kastva i Viškova te bi gorivom, uglavnom u iznosu od oko petsto kuna, napunio spremnik svog vozila. S punim spremnikom napuštao je benzinske postaje bez plaćanja goriva, a nakon toga vraćao registracijske pločice na vozilo ili pored vozila s kojeg ih je prethodno otuđio.

Sveukupna vrijednost goriva koje je otuđio na ovaj način iznosi oko 7560 kuna. Osumnjičeni 35-godišnjak je po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.