'POMOĆ ČOVJEČANSTVU'

Musk želi da Twitter bude 'najpoštovanija platforma za oglašavanje'

27.10.2022 u 23:02

Bionic
Reading

Elon Musk u četvrtak je rekao da želi da Twitter postane „najpoštovanija platforma za oglašavanje”, u pokušaju da stekne povjerenje oglašivača uoči očekivane kupovine te društvene mreže vrijedne 44 milijardi dolara, ali je poručio i da tom akvizicijom želi "pomoći čovječanstvu"

Musk, suosnivač Twittera Jack Dorsey i drugi investitori ranije su sugerirali da žele udaljiti tu društvenu mrežu od reklama i prihode stjecati pretplatama i drugim sredstvima. Sam Musk jednom je napisao „da mrzi oglašavanje”. Oglašivači su stoga zabrinuti zbog vjerojatnog Muskovog preuzimanja mreže.

„Postoji mnogo nagađanja zašto sam kupio Twitter i što mislim o oglašavanju. Većina ih je pogrešna”, napisao je Musk u četvrtak na toj društvenoj mreži.

„U osnovi, Twitter želi biti najpoštovanija platforma za oglašavanje na svijetu koja osnažuje vaš brend i donosi rast tvrtkama”.

Više od 90 posto prihoda Twittera u drugom kvartalu ove godine došlo je od oglašavanja.

Uoči službene provedbe akvizicije Twittera Musk je u četvrtak priopćio kako želi preuzeti tu platformu kako bi „pomogao čovječanstvu”.

  • +4
Elon Musk Izvor: Profimedia / Autor: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

„Za budućnost civilizacije važno je da ima zajednički digitalni gradski trg na kojem će se o velikom rasponu mišljenja raspravljati na zdrav način, bez nasilja”, kazao je multimilijarder, dodavši kako društveni mediji imaju moć „generirati dodatnu mržnju i podijeliti društvo” u ekstremne eho komore.

U tom priopćenju, naslovljenom „dragi oglašivači na Twitteru”, Musk je rekao kako se na toj mreži „očito” ne može pisati baš sve „bez posljedica”, no da on želi da platforma bude „gostoljubiva za sve”.

Musk, koji se proglasio „apsolutistom slobodnog govora”, u svibnju je rekao da bi ukinuo zabranu pristupa Twitteru bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koji je uklonjen s mreže u siječnju prošle godine zbog straha od poticanja nasilja nakon što su njegovi pobornici upali u washingtonski Kapitol.

Twitter još nije potvrdio 44 milijardi dolara vrijedan dogovor, no Musk o njemu govori u prošlom vremenu, što sugerira da je provedba samo pitanje trenutka, piše agencija dpa.

Transakcija mora biti dovršena do petka u 13 sati po hrvatskom vremenu ili će dogovor ići na sud u Delawareu.