OZLJEDE POHARALE OBRANU

Muke po Miši: S kojim stoperima Hajduk ide u derbi?

19.02.2013 u 09:01

Bionic
Reading

Hajduk je proljetnu polusezonu otvorio pobjedom (2:0) u tradicionalno neugodnoj Koprivnici, ali trener bijelih Mišo Krstičević nema vremena za šampanjac. Pred njim je derbi s Dinamom na Poljudu i 'crna rupa' na stoperskim pozicijama

Kapetan Mario Maloča unaprijed je otpao s popisa potencijalnih sudionika velikog poljudskog derbija, a iz Koprivnice se momčad osim s tri boda vratila i sa dva teže ozlijeđena stopera. I Matej Jonjić i Goran Milović završili su na (uspješno obavljenim) operacijama i trener Hajduka nalazi se pred još većim problemima nego inače. Bez te trojke, naime nije moguće zamisliti Hajdukovu užu obranu, bijeli su u baš svakoj utakmici ove sezone igrali s dvojicom od njih na stoperskoj poziciji. Ali, morat će jer derbi je za pet dana.

U prvi plan će neki novi igrači, a osnovno pitanje koje će zanimati trenera bijelih je u kakvom je stanju koljeno 18-godišnjeg Antonija Milića. Školovan je za stopera, no ove je jeseni bio korišten kao zadnji vezni i, uspije li se oporaviti za Dinamo, vjerojatno će se naći u prvom sastavu u zadnjoj liniji. Pitanje je hoće li se Krstičević odlučiti iskusnog (i niskog) beka Rubena Limu preoptirati u srce obrane, ili će priliku dobiti 195 cm visoki Zoran Nižić koji je ove sezone upisao samo 16 minuta za Hajduk. Ukoliko Milić ne bude spreman, vjerojatno će početi obojica. Daleko od slatkih briga za Hajdukovog stratega, alarm bi bio upaljen i da ih čeka daleko slabiji protivnik od zagrebačkih rivala 'razbuđenih' uvjerljivom pobjedom protiv Rijeke.

Često se u analizama napominje kako je najjači adut impozantne Hajdukove obrane (primili su samo dva gola u zadnjih deset kola) njihova kolektivna igra. Sada će im taj element trebati više nego ikada.

Hajduk se iz Koprivnice vratio prazne mreže, ali i s dva ozlijeđena stopera