UZ POLICIJSKU ZAŠTITU

Mravak se vratio na posao u HEP

12.11.2010 u 09:52

Bionic
Reading

Bivši predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak vratio se na posao u tu tvrtku. On je prije tri tjedna izašao iz Remetinca nakon višemjesečnog pritvora, a u srijedu se vratio na posao, no ne na mjesto savjetnika direktora HEP Distribucije, nego kao inženjer u HEP Izgradnji, piše Večernji list

Ivan Mravak je i dalje pod zaštitom te su dva policajca cijeli dan stajala ispred zgrade HEP-a u Heinzelovoj ulici u Zagrebu. Kao inženjer zarađivat će između osam i devet tisuća kuna.

Mravak je pušten iz pritvora na zahtjev USKOK-a nakon opširnog svjedočenja u kojem je za malverzacije u HEP-u, poslove s Fimi medijom i spornom prodajom struje TLM-u okrivio Ivu Sanadera i Mladena Barišića. Tereti ga se i za prodaju HEP-ovog stana Radi Buljubašiću koji je primao plaću u HEP-u, a na posao odlazio u središnjicu HDZ-a, te u slučaju pogodovanja tvrtki Dioki Roberta Ježića.

Iako su sve njegove afere koštale državu 1,5 milijardi kuna, on u HEP-u nije dobio otkaz, nego je tijekom boravka u pritvoru koristio svoje zakonsko pravo na šest mjeseci neplaćene odsutnosti s posla.

'Dok nema pravomoćne presude o njegovoj krivnji, Mravak ima pravo raditi u HEP-u. U trenutku uhićenja on je zatražio šest mjeseci neplaćenog godišnjeg odmora, što mu je HEP odobrio jer na to imaju pravo svi zaposlenici ovog poduzeća', kaže predsjednik Uprave Leo Begović za Večernji list.