jedna od najaktivnijih zastupnica

Mrak Taritaš: Saborom dominiraju žene. Iako nas je puno manje od muških kolega, odskačemo sadržajem, kvalitetom i trudom

21.12.2021 u 15:01

Bionic
Reading

Predsjednica liberalnog GLAS-a Anka Mrak-Taritaš iznimno je aktivna na političkoj sceni proteklih mjeseci. Po broju javljanja u Hrvatskom saboru na drugom je mjestu, pretekla je čak i Miru Bulja – iako nije nadmašila Mariju Selak-Raspudić. Njezine aktivnosti nisu neočekivane jer liberalne stranke u Hrvatskoj iznimno slabo stoje te su podijeljene između vladajuće većine i opozicije

Hrvatski sabor otišao je na zimsku stanku uz dosta buke i bijesa. Kako ocjenjujete prvo polugodište desetog saziva i jesu li točne ocjene da je HDZ dominirao?

'Dominirale su žene, prije svega, i to je meni baš dobra stvar kad je ovaj saziv Sabora u pitanju. Naravno da je HDZ, kao najveća stranka u Saboru i stranka koja drži Vladu vidljiv i da se čini da dominira. To je zapravo normalno. Tim više što se dosta uspješno podvalila ona priča da je oporba razjedinjena, a valjda samo ako je ujedinjena nešto vrijedi', odgovorila je Mrak Taritaš u intervjuu Glasu Istre.

'Od tri najaktivnija zastupnika u Saboru, iz mog Kluba Centra i GLAS-a dolaze dvije zastupnice i ja sam zadovoljna kako smo odradile naš dio posla i pokazale da povjerenje koje su nam dali građani shvaćamo ozbiljno. Ali da se vratim na početak – ovim sazivom dominiraju žene. Od desnih do lijevih stranaka, iako nas je puno manje od muških kolega, sadržajem, kvalitetom i trudom u ovom sazivu odskaču zastupnice. Da se muški kolege ne uvrijede, i među njima ima zaista sjajnih zastupnika, ali moje je mišljenje i dojam da ovaj saziv nose zastupnice. To je u Hrvatskoj novost i mislim da će dobro utjecati na našu zemlju', rekla je Mrak Taritaš.

>>> Cijeli intervju s Ankom Mrak Taritaš pročitajte na stranicama Glasa Istre.

  • +3
Anka Mrak Taritaš Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek