'najgora noćna mora'

[VIDEO] Mrak Taritaš: Obnove nema i ne znamo kada će je biti

22.03.2022 u 11:58

Bionic
Reading

Predsjednica Građansko-liberalnog saveza (GLAS) Anka Mrak-Taritaš ustvrdila je u utorak, u povodu dvije godine od potresa u Zagrebu, da obnove nema niti se zna kada će je biti

„Prošlo je dvije godine, a ni u najgoroj noćnoj mori nisam vjerovala da ću govoriti kako obnove nema i ne znamo kada će je biti, obnova je u Zagrebu samo misaona imenica”, kazala je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru. Istaknula je da rušenje samo jedne zgrade u Zagrebu nije obnova. „Nema ni političke volje, ni energije, niti ideje, ništa nije organizirano i prema ljudima se ponaša kao da ne postoje”, ustvrdila je.

Osvrnula se na novog ministar graditeljstva Ivana Paladina, za kojeg je kazala da za razliku od bivšeg Darka Horvata ne želi govoriti o obnovi.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

„Kada ga se pita nešto o obnovi on ne želi govoriti, bježi kao vrag od tamjana, dok je bivši ministar Horvat barem bio blagoglagoljiv, obećavao nemoguće i govorio nerealne stvari”, rekla je Mark Taritaš. Stoga je poruka koju šalje premijer Andrej Plenković, smatra Mrak Taritaš, da mu nije stalo do glavnog grada Hrvatske. Dodala je kako se novi ministar ne bi trebao hvaliti bivšim profesionalnim iskustvom podsjetivši da je bio uključen u projekt Kupari, koji se nije pomaknuo s mrtve točke.

DRUGA OBLJETNICA

Nedjeljno jutro koje Zagreb neće nikad zaboraviti: Pomoću fotografija prisjetite se potresa koji je uzdrmao glavni hrvatski grad i odnio život 15-godišnjakinje

Pogledaj galeriju