pitanje obnove

Mrak Taritaš o imenovanju Bačića: Kasno Marko na Kosovo stiže

14.01.2023 u 13:43

Bionic
Reading

Saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš gostovala je u Novom danu u kojem je govorila o rekonstrukciji vlade i obnovi.

U Hrvatskom saboru razgovaralo se o interpelaciji o radu vlade. Mrak Taritaš objasnila je kako je došlo do toga. “Jučer smo predali interpelaciji o radu vlade vezanu uz potres”, kaže saborska zastupnica koja kaže da ih je neslaženje, spora obnova je natjeralo na interpelaciju. “Zaključak je da svaka tri mjeseca vladajući moraju dati izvješće o obnovi Hrvatskom saboru. To je jedino što u ovom času oporba može napraviti a da zapravo građani dobiju izvješće što se radi”, rekla je Anka Mrak Taritaš na N1.

Komentirala je imenovanje Branka Bačića za ministra graditeljstva. Smatra da premijer njegovim imenovanjem šalje poruku da je Vladi i HDZ-u stalo do obnove.

“Vi ako krenete u obnovu morate imati hodogramu po kojem znate kad što dolazi na red i kad što treba napraviti”, kaže saborska zastupnica i dodaje da obnova nije paradiranje. Smatra kako će biti zanimljivo vidjeti koga će Plenković postaviti na mjesto državnog tajnika za stambeno zbrinjavanje umjesto Gordana Hanžeka. Kaže kako će se uskoro nakon imenovanja Bačića neke stvari ubrzati, ali dodaje “da kasno Marko na Kosovo stiže”.

“Kad je prije 10 mjeseci bilo imenovanje ministra Ivana Paldine, govorili smo da je na taj način mogao postati i ministar obrazovanja, po tom istom kriteriju”, naglašava i dodaje da je obnova najveća blamaža i sramota ove vlade.

“U trenutku kad si se morao suočiti sa problemom i ljudima na Banovini omogućiti koliko toliko pristojan život, a da je Grad Zagreb potpuno zaboravljen, to niste napravili”, kaže Mrak Taritaš.

  • +4
Branko Bačić, novi ministar graditeljstva, prostornog uređenja i zaštite okoliša Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Komentirala je i javnu nabavu koja koči obnovu. Kaže da nije protiv javne nabave. Kritizirala je rokove koji su predugi. Naglasila je kako postoje natječaji na koje se nitko nije javio. “Apsolutno mislim da način rukovođenja centraliziran i da svi znaju koja je njihova uloga u svemu”, rekla je Anka Mrak Taritaš.