šetalište lungomare

Možemo! želi prekinuti tradiciju i održati referendum u Puli: Pitanje je izgradnje hotela

23.03.2022 u 16:58

Bionic
Reading

Platforma Možemo! Pula zalaže se za referendum o izgradnji hotela na Lungomareu i igralištu na Valkanama, odnosno cjelokupnom spornom području šetališta Lungomarea o kojem se raspravlja posljednjih mjeseci, objavili su to na konferenciji za novinare u srijedu u Puli

"Nikad u Puli nismo održali ni jedan referendum. Ovo je prilika da se građanima pruži mogućnost da iskažu svoje mišljenje o važnom pitanju budući da se radi o području koji je izuzetno bitno građanima Pule. Jasno je da se naši koalicijski partneri o Lungomareu ne slažu s nama i nadam se da su spremni prihvatiti mišljenje svojih birača" , rekla je čelnica pulskog Možemo Dušica Radojčić.

Upitana hoće li se to neslaganje odraziti na konačni raskol vladajuće koalicije u Puli ona je naglasila da će ovaj slučaj pokazati hoće li se koalicija održati ili ne.

"Svi stalno pričaju o tom raspadanju, a na dosadašnjih 11 sjednica Gradskog vijeća usvojili smo sve odluke, osim jedne. Mi podržavamo rad gradske vlasti i podržavamo neke projekte. Kao koalicija funkcioniramo, iako smo različite političke orijentacije. Narod mora shvatiti da više ne vlada jedna stranka u kojoj svi imaju jednaka razmišljanja i stavove" - rekla je.

"Što se tiče često spominjanog proširenja nogometnog terena, mi ćemo svoje prijedloge dostaviti, a suma svega je da na Marsovom polju postoje idealni uvjeti za izgradnju ne jednog, nego dva terena, istaknula je. Dodala je da od države dobivena darovnica, a rok za izgradnju sportskog-rekreacijskog centra je pet godina.

Ako se ono ne izgradi, izgubit ćemo taj teren, rekla je Radojčić.

Možemo! smatra kako je teren na Marsovom polju idealan jer nije prirodno ograničen. Ističu da je  za Marsovo polje izdana lokacijska dozvola za dva igrališta.

"Ostale se političke opcije tek se sada moraju izjasniti pa ćemo vidjeti postoji li strah od glasa građana na referendumu. Mi se tog glasa ne bojimo i postupat ćemo onako kako odluče građani, poručili su iz Možemo! 

Na pitanje zašto se ne slaže ni s igralištem za NK Uljanik, pogotovo nakon što je od HNS-a osigurana umjetna trava vrijedna 2,5 milijuna kuna, rekla je da je to igralište manjih dimenzija i mora se širiti na područje šume, a na Marsovom polju je moguće graditi igralište bez rušenja šume.

S izmjenama UPU šetališta Lungomare proširuje se postojeći nogometni teren te se predviđa izgradnja objekta sa svlačionicama i drugim sadržajima. Za dio Puljana problematična je najavljena sječa oko dvije tisuće kvadrata šume, dok drugi drže da sječa nije problem jer bi novo igralište donijelo višestruke koristi za sve, posebno za djecu i NK Uljanik koja bi tamo dobili moderan i kvalitetan teren.