IZ EU FONDOVA

Možemo: Protuzakonito obnovljena cesta do kuće ministra Medveda

19.04.2024 u 15:50

Bionic
Reading

Županijska uprava za ceste Karlovačke županije je protivno Zakonu o cestama lani obnovila prometnicu na području Cetingrada do nekretnine u suvlasništvu ministra Tome Medveda, ustvrdio je u petak na sjednici karlovačke Županijske skupštine vijećnik Možemo Dubravko Golubić

Riječ je o lokalnoj cesti 34164 Grabarska – Šiljkovača, a u sanaciju dionice od 2300 metara uloženo je 789.000 eura. Golubić tvrdi da je cesta sanirana novcem EU koji je namijenjen sanaciji prometnica od potresa i nije uopće upisana u katastru.

"Cesta je rekonstruirana bez upisa u katastar i evidencije stvarnog stanja u zemljišnim knjigama. Zemljišno-knjižni odnosi nisu sređeni, a po njima ispada da je cesta na privatnom zemljištu", kaže Golubić.

Ravnatelj ŽUC-a Darko Bebić odgovorio je da Golubić može prijaviti taj slučaj bilo kojoj instituciji i ustvrdio kako ne zna ide li cesta do nekretnine u suvlasništvu ministra Medveda.

"Nijedna moja odluka nije neprofesionalna, gomila prometnica na području Cetingrada financirana je iz tog fonda, a ta cesta bila je u najgorem stanju i potkolčena. Nijedna dionica bilo koje ceste nije se radila po političkoj motivaciji, a dokaz je to da se ravnomjerno radi po cijeloj Karlovačkoj županiji", rekao je Bebić, inače član HDZ-a.

Golubić je potom nastavio kritizirati Bebića navodeći niz spornih situacija iz prošlosti, na što je Bebić poručio kako neće više odgovarati na njegova pitanja jer "neće prihvatiti da sudi netko tko nije ni sudac niti policajac".

Nezavisna načelnica Cetingrada Marina Kalić rekla je Hini da sporna lokalna cesta staje na križanju s općinskim nerazvrstanim cestama, a da je od tog križanja tristotinjak metara dalje obiteljska kuća ministra Medveda.