DERBI U PARKU MLADEŽI

Može li zahuktali Split srušiti Dinamo?

18.11.2011 u 10:26

Bionic
Reading

Nakon pauze zbog obveza reprezentacije u dodatnim kvalifikacijama za Euro, hrvatski prvoligaški nogometaši se vraćaju na travnjake. Već u petak u sklopu 15. kola MAXtv Prve lige Split u svom Parku mladeži dočekuje Dinamo

Vjerojatno najzanimljivija utakmica 15. kola MAXtv Prve lige odigrat će se već u petak kada će prvoplasirani Dinamo gostovati kod trećeplasiranog Splita. I jedni i drugi u posljednje vrijeme redaju pobjede, što bi mogla biti garancija da ćemo u Parku mladeži gledati dobar nogomet. Split je u posljednja tri kola ubilježio visoke pobjede, što dovoljno govori u kakvoj su formi.

Nakon 14 odigranih kola Dinamo uvjerljivo drži prvo mjesto, dok je Split izjednačen s Hajdukom s istim brojem bodova. U redovima splitskih 'crvenih' se nadaju kako bi mogli iznenaditi Dinamo i tako krenuti u borbu za sam vrh. Naime, u slučaju pobjede Split bi se 'modrima' približio na samo četiri boda zaostatka.

'Svjesni smo kvalitete Dinama, ali oni dolaze kod nas. Uvjeren sam da ćemo osvojiti tri boda. Dinamo je u slaboj formi, a mi se igrački dižemo', smatra trener Splita Bašić. Dobra vijest za domaćine jest činjenica da će ipak nastupiti Ivica Križanac.

Dinama će u Parku mladeži dočekati prepun stadion i prava atmosfera. Ako 'modri' neokrznuti prođu ovo gostovanje, napravit će pravi posao. Iz maksimirskog tabora poručuju kako cijene Split, ali da su oni ipak bolji

'Poštujem Split koji ima iskusne igrače. No, bez obzira koliko ih mi cijenimo mi imamo izvanrednu momčad', tvrdi Jurčić.

Utakmica na Parku mladeži je na rasporedu danas u 18 sati, a možete je i pogledati na MAXtv-u na kanalu Arenasport 1.