ne isplati se juriti

Motociklist bježao policijskom presretaču pa sletio se ceste i slomio nogu

18.06.2021 u 17:36

Bionic
Reading

Motociklist, koji je u četvrtak nedaleko Rijeke, kod tunela sv. Kuzam bježao policijskom presretaču brzinom od gotovo 200 kilometara na sat izgubio je nadzor nad motociklom i teže se ozlijedio.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske izvijestili su da je u četvrtak oko 15 sati posadu policijskog presretača kod tunela sv. Kuzam pretekao motocikl, koji se kretao u smjeru Hreljina, a na kojem je dio registracije prekriven naljepnicom.

S namjerom zaustavljanja vozača motocikla, policijski službenici u policijskom presretaču koristili su svjetlosne i zvučne znakove za zaustavljanje, na koje se vozač oglušio te je nastavio vožnju povećavajući brzinu, utvrdila je policija.

Nastavljajući vožnju u smjeru Oštrovice, motociklista je nastavio je povećavati razmak između svog vozila i presretača, pa su policijski službenici usporili vožnju kako ne bi ugrozili sigurnost prometa.

Posada presretača potom je naišla na prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao 47-godišnji vozač motocikla kojem je ranije izmjerena brzina od 192 do gotovo 200 kilometara na sat, iako je na toj dionici autoceste A7 brzina ograničena na 100 kilometara na sat.

Očevidom je utvrđeno da je vozač zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad motociklom, izletio izvan kolnika i udario u zaštitnu ogradu.

Vozaču je liječnička ti pomoć pružena u riječkoj bolnici, u kojoj je utvrđeno da je zadobio prijelom noge. Bit će prijavljen zbog prometnih prekršaja dok će zbog sumnje na krivotvorenje registracijske pločice biti provedeno kriminalističko istraživanje.