osuli paljbu

[FOTO/VIDEO] Most: Umjesto problemima građana zagrebačka gradska uprava bavi se kadroviranjem

09.10.2021 u 12:57

Bionic
Reading

Saborski i gradski zastupnici Mosta izrazili su u subotu zabrinutost zbog stanja u Zagrebačkom holdingu ustvrdivši da se gradska uprava umjesto problemima građana bavi kadroviranjem, a "upravljački i nadzorni odbori po gradskim poduzećima mijenjaju se brže nego što voze tramvaji"

"Mijenjaju se upravljački i nadzorni odbori po gradskim poduzećima brže nego što voze tramvaji u Zagrebu”, rekao je Mostov saborski zastupnik Zvonimir Troskot na konferenciji za novinare o situaciji u Zagrebačkom holdingu.

Kaže i kako, umjesto da se krene s rješavanjem problema građana, od izgradnje prometnica, funkcioniranja mreže ZET-a, do problema otpada ,gradska uprava se bavi kadroviranjem.

Članovi MOST-a održali konferenciju "Građani ne smiju biti taoci kaosa u Zagrebačkom holdingu" Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/Pixsell

Kada je je riječ o nepravilnostima u samom ZET-u Troskot je upozorio na upisivanje imovine koja mu ne pripada po katastru, neriješene imovinsko-pravne odnose oko Žičare, te dugove od 500 milijuna kuna. Napomenuo je i kako linija tramvaja broj 17 sve neredovitije vozi.

Gradski zastupnik Marko Sladoljev rekao je da se ništa ne događa ni na nižim gradskim razinama, u mjesnim odborima i gradskim četvrtima, ne odgovara se na pitanja građana i ne rješavaju problemi. "Grad stoji", ustvrdio je.

Saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić ističe zabrinuti su zbog situacije u Zagrebačkom holdingu te da im nije jasno zašto svi koji su imenovani na ključne pozicije u Zagrebu odlaze od gradonačelnika i očekuje odgovore.

  • +3
Članovi MOST-a održali konferenciju "Građani ne smiju biti taoci kaosa u Zagrebačkom holdingu" Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

"Bojimo se hoće li ti odgovori uopće biti istiniti kada imamo u vidu da uopće nisu odbačeni navodi bivšeg člana Uprave Holdinga Ante Samodola te da je gradonačelnik lagao da ne poznaje sestru Ratka Bajakića", kazala je Selak Rasudić.

Pita i zašto je svima koji rade u gradu zabranjeno bez odobrenja gradske uprave istupati javno.

Članovi MOST-a održali konferenciju "Građani ne smiju biti taoci kaosa u Zagrebačkom holdingu" Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/Pixsell

Na situaciju u bolnici Srebrnjak osvrnuo se gradski zastupnik Trpimir Goluža ustvrdivši da je ona ogledni primjer netransparentnog upravljanja i ispunjavanja "na komesarski način političkih odluka koje se donose u uskom krugu oko gradonačelnika Tomaševića".

Tvrdi da je rad Upravnog vijeća te bolnice tajan, da su radili u krnjem sastavu i donosili odluke pod utjecajem gradonačelnika, a ne temelju stručnosti.