BIVŠI ŠEF Zg HOLDINGA

Vuković demantira Tomaševića: Netočno je da nismo davali informacije novim članovima uprave

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 08.10.2021 17:05
  • Objavljeno 08.10.2021 u 17:05
Nikola Vuković

Nikola Vuković

Izvor: Promo fotografije / Autor: ZGH.hr

Nakon što je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević danas reagirao na objavu smijenjenog člana Uprave Zagrebačkog Holdinga Ante Samodola, koji je pritom iznio niz optužbi, oglasio se i drugi smijenjeni, predsjednik Uprave Nikola Vuković.

“Netočno je da nismo davali informacije novim članovima uprave – svatko od njih je dobio stick sa svim aktima i podacima o ZGH. Netočno je da nisu uključivani u odlučivanje – od dolaska su bili nazočni svim sjednicama Uprave i odlučivali o svim točkama dnevnog reda. Nisu nikad glasovali protiv niti bili suzdržani. Bili su nazočni i na svim kolegijima”, napisao je u priopćenju Nikola Vuković i dodao:

“S druge strane ja kao predsjednik Uprave nikad nisam imao uvid u njihove programe razvoja ZGH temeljem kojih su izabrani u Upravu. Moguće je da su programi bili tako dobri da im nije trebalo otvaranje stickova za upoznavanje s informacijama o ZGH. S obzirom na obveze predsjednika Uprave i činjenicu da dan traje samo 24 sata nisam mogao čitavo vrijeme biti veliki učitelj. Ovlasti predsjednika Uprave su precizno definirane Izjavom o osnivanju i nikad nisam izašao izvan tih ovlasti niti zakonskih odredbi. Koliko su drugi poštivali temeljne akte ZGH-a i zakone, pokazat će vrijeme.”

Podsjetimo, Tomislav Tomašević je danas rekao da mu je savjest čista te da ako bilo tko ima kakve optužbe, neka pokrene tužbe ako misli da su napravili nešto protuzakonito. Nije htio komentirati optužbe koje je iznio smijenjeni član Uprave Ante Samodol.

“Puno je u njemu informacija i interpretacija koje nisu točne. Ja da idem obrazlagati, samo će se stvari nastaviti. Ja za to nema ni vremena. Opet, ukoliko postoji bilo što da smatraju da je bilo protuzakonito, neka pokrenu sudske postupke, mi smo za to spremni odgovarati. Ovo su sad optužbe i na nas da smo u sukobu interesa, da želimo koristiti gradsko poduzeće za vlastite interese. Ja sam se kandidirao da izvučem grad iz katastrofe u kojem je ostavljen. Ne možemo tolerirati da se nove članove Uprave ne informira o poslovanju i odlukama”, komentirao je Tomašević.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!