RAZLAZ

Most napustilo pet vijećnika iz Skupštine Splitsko-dalmatinske županije

15.06.2019 u 09:21

Bionic
Reading

Čak pet nezavisnih vijećnika iz Skupštine Splitsko-dalmatinske županije koji su dosad djelovali u Klubu Mosta osnovalo je u petak svoj Klub vijećnika Nezavisne liste mladih (NLM), čiji je osnivač i predsjednik vrgorački gradonačelnik Ante Pranić, objavio je u subotu Jutarnji list

U Klubu su uz Pranića, koji je i nezavisni saborski zastupnik Mosta, i bivši ministar uprave Ivan Kovačić, koji je ušao u NLM, Ivan Andabak, Petar Maretić i Darko Svaguša.

Od dosadašnjih deset vijećnika, Mostov Klub sada je prepolovljen i ostaje na pet vijećnika.

Prema riječima sugovornika Jutarnjeg lista iz Dalmacije, iako ostaju otvoreni za suradnju s Mostom, riječ je ipak o razlazu sa strankom koja je trebala djelovati kao platforma za okupljanje nezavisnih lista, a nikada to nije postala, nego se, tvrde, nakon formiranja stranke, odmaknula od nezavisnih i počela vrludati u smjeru koji njima nije bio prihvatljiv.

Smetao im je, kažu, nedostatak komunikacije s nezavisnim vijećnicima koji nisu članovi stranke, ali i ideološko profiliranje udesno, jer Most nije trebao postati takva platforma. Zamjeraju im i isključivost kada je riječ o suradnji s drugim političkim opcijama.

I sam Pranić, koji tvrdi da se s Mostom pristojno razišao i to zasad samo na regionalnoj razini, kaže da jednostavno žele imati drugačiji pristup, a da je to lakše artikulirati s vlastitim Klubom.

“Želimo slati poruke mladima, a ideološke teme želimo staviti sa strane, a to je dosad bilo prilično teško, iako shvaćam potrebe pojedinaca. Odluka Glavnog odbora NLM-a bila je da formiramo svoj Klub. Želimo se fokusirati na lokalne izbore 2021. i stvoriti širu priču promjena, netko to može shvatiti kako god hoće, ali pod kišobranom Mosta na regionalnoj razini nismo imali jasne smjernice koje su potrebne za buduće djelovanje, a rezultat su loše komunikacije”, pojašnjava za Jutarnji list Pranić, dodajući da zasad nastavlja djelovati u Klubu Mosta u Saboru.