promijenili odluku

Petrov: Most će kao kandidata za predsjednika podržati Miroslava Škoru; on ima šansu promijeniti situaciju u zemlji

13.09.2019 u 09:27

Bionic
Reading

Glavni odbor Mosta nezavisnih lista danas je odlučio da će stranka kao predsjedničkog kandidata podržati Miroslava Škoru, iako je to tijelo prije odlučilo da će Most imati svoga kandidata

'Odluka o podršci gospodinu Škori donesena je većinom glasova', rekao je predsjednik stranke Božo Petrov nakon sjednice Glavnog odbora dodajući kako ni s jednim drugim potencijalnim kandidatom nisu razgovarali.

Dodao je kako interese građana ne štite kandidati velikih stranaka te smatraju kako će interese građana štiti Miroslav Škoro.

'Smatramo da predsjednik ne može biti fikus. Za povjerenje građana treba dobiti odgovarajuće ovlasti i samim time ih aktivno koristiti. Škoro je osoba koja ima šansu promijeniti situaciju u zemlji', rekao je Petrov, javlja N1.

Most podržao predsjedničku kandidaturu Miroslava Škore Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

"Još je na snazi odluka da ćemo imati svoga kandidata, no analizirat ćemo sve što se događa u pretkampanji i shodno tomu donijeti konačnu odluku", kazao je dan prije sjednice Glavnog odbora Mostov Nikola Grmoja za Večernji list.

Iako su iz Mosta prije dolazile neslužbene najave da bi se za predsjednika RH mogao kandidirati predsjednik stranke Božo Petrov, ali i mišljenja o drugim kandidatima iz stranačkih redova, te su priče u međuvremenu utihnule, a sve se češće čuje da će se ići na podršku Miroslavu Škori, ističe dnevnik.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Da se o toj opciji razgovara moglo se čuti i u Škorinu izbornom stožeru, a u prilog tezi da je dogovor postignut mogao bi ići i jučerašnji Škorin potez. Taj je predsjednički kandidat, naime, potpisao Mostovu inicijativu da se voda Ustavom zaštiti kao osnovno ljudsko pravo i javno dobro, a sve u cilju sprečavanja privatizacije javne opskrbe vodom.

“Vodu u Ustav! Potpisao sam peticiju za ustavnu zaštitu vodnog bogatstva, jednog od naših najvrednijih resursa. Potpišite i vi”, napisao je Miroslav Škoro na službenom profilu na Facebooku, uz nekoliko fotografija s Mostovim volonterima. Direktor komunikacija u Škorinu timu Mate Mijić ističe, međutim, da Škoro nije potpisao tu inicijativu zato što računa na Mostovu podršku, donosi Večernji list.

Na podršku MOST-a reagorao je i sam predsjednički kandidat Škoro video objavom na društvenim mrežama.