Morske lampe od konopa i vrše ;)

Morske lampe od konopa i vrše ;)

20.07.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Morske lampe od konopa i vrše ;)

Omiljena DIY čarobnicaAshley Ann izbacila je par novih ideja idealnih za ljeto i uređenje ljetne kuće, vikendice, apartmana, izbe :). Zapravo, mislim da joj to nije bila prvotna namjera, mene su njezine ideje asocirale na sve gore navedeno.

Naročito kad sam vidjela prvi uradak koji nazvah lampa od vrše iako je lampa od žičane košare! Vidjevši fotografiju pomislila sam kako bi se ista stvar mogla napraviti od omanje vrše. Osvjetljavala bi konobu neke stare, kamene, otočke kuće (romantična i gotovo!). Dobro, može i dnevni boravak apartmana ;).

Kliknite na link za razradu korak po korak! Svi dijelovi nabavljivi su na Hreliću (košara) i u hendy man/woman dućanima diljem Hrvatske (dio za provuć' kabel, kabel i žarulja).


Sjajno bi bilo dočepati se onih starih žičanih košara koje smo nekadakoristili pri kupnji u samoposlugama. Dok ih nisuzamijenile nove, plastične :P. U rapskom dućanu još uvijek imaju te socka, žičane, od kojih bi se dala preurediti sasvim pristojna, pače otkačena Ashley Annovska lampa

Svjesna sam da su vrše uglavnom goleme, naročito one starinske, od pruća, ali ima ih i manjih, koje ribari više ne koriste. Ako ste negdje na ljetovanju gdje ribari još uvijek love na vrše možda ih uspijete pridobiti da vam koju doniraju ili prodaju.
Oko pretvaranja vrše u lampu zasigurno ima više posla, ali vrijedi pokušati.

Trenutno sam u potrazi za vršom po svom ljetnom selu i nadam se da ću je pronaći, očistiti, pretvoriti u svjetleći objekt i objaviti na blogu.

Iako, ne znam gdje ću s njim jer ih u mojoj kući, vikendici, izbi ima - previše.
Ne vrša nego svjetlećih objekata.


Fotografija detalja vrše od pruća preuzeta je s bloga Idro na kojemu možete pronaći divne morske recepte kao i savjete poput; kako konzervirati palamidu. I btw, lampe od golemih vrša od pruća postoje u jednoj konobi na Silbi kojoj ne upamtih imena :( . U prostoru izgledaju fascinantno i superefektno!  

Sljedeća je ljepotica lampa od konopa, kojeg, ako ste na moru, možete pronaći u dućanima opreme za brodove.


Budimo iskreni, za ovo je dostatna i malo deblja špaga ... ovo s morskim konopom je više zbog ljeta, mora i sunca - mada nije za odbacit'!

Baza joj je žičana košara od tegle za cvijeće. Takve se tegle mogu kupiti u rasadnicima ili dućanima vrtne tematike.


Nastavak koji se vidi pričvršćen je silikonskim pištoljem, a ne lemljenjem što olakšava i pojednostavljuje cijeli postupak


Da bi sve izgledalo light i ljetno, valja bijelim sprejem pošpricati košaru - buduću lampu


Ovo je najteži dio - namotavanje konopa. Zapravo, i nije tako komplicirano kako izgleda :)

Ashley Ann je ovu lampu od konopa napravila za jedan od omiljenih mi blogova Design Sponge gdje ćete pronaći detaljnu razradu postupka pretvaranja košare u lampu od konopa. Kod mene se nalaze samo teaseri ;).

Nemojte zbog toga odustati! Samo naprijed u kreativne, kućne, morske čarolije!