SABINA GLASOVAC

Mornarova pomoćnica podnijela ostavku: Vraćam se u Zadar

07.05.2015 u 15:06

Bionic
Reading

Sabina Glasovac, predsjednica zadarskog SDP-a, razriješena je na osobni zahtjev s dužnosti pomoćnice ministra znanosti, obrazovanja i sporta, objavila je Vlada u izvještaju sa zatvorenog dijela današnje sjednice. 'Donijela sam ovu odluku motivirana osobnom željom da se vratim u Zadar gdje ću se više posvetiti sve brojnijim i zahtjevnijim stranačkim aktivnostima i zadacima koji me očekuju kao predsjednicu zadarskog SDP-a', objasnila je Sabina Glasovac

Dodala je da neće koristiti zakonsko pravo na šest mjeseci pune i šest mjeseci polovice dužnosničke plaće, nego će aktivirati sporazum kojim se vraća na svoje staro radno mjesto u školi, odgovorili su iz Ministarstva znanosti, nakon upita tportala zašto je Glasovac razriješena dužnosti.

Ministar Vadran Mornar pak 'razumije i uvažava odluku Sabine Glasovac'.

'Sabina Glasovac bila je pouzdana suradnica te smatram da je postupila pošteno i korektno tražeći razrješenje, svjesna da se uz obaveze u stranci neće u potpunosti moći posvetiti poslovima u Ministarstvu', naglasio je ministar.

Gospođa Glasovac zahvalila se svim suradnicima, partnerima i novinarima na dosadašnjoj uspješnoj suradnji te posebno ministru Mornaru na vodstvu i razumijevanju, uvjerena da će se svi planirani projekti realizirati, a i nastaviti, naročito najvažniji od njih – kurikularna reforma, poručili su iz Ministarstva znanosti.

Podsjetimo, Sabina Glasovac nedavno se na Facebooku upitala 'Tko je Aleksandra Kolarić?' te je u medijima ishvalila stranačkog šefa Zorana Milanovića poručivši da je trenutačno, ali i za budućnost, on najbolji izbor za premijera jer ima državničke kvalitete, radnu energiju, odlučan je, vodi se javnim interesom i nije ga podredio osobnom interesu.

Iz današnje perspektive, zanimljiva je i opaska koju je ova ambiciozna političarka uputila na račun Milanovića rekavši da on možda daje preveliku autonomiju ministrima. 'Nipošto nisam za autokraciju, ali osobno bih to drukčije', izjavila je Glasovac prije samo tjedan dana.