LEKO ČESTITAO PRAZNIK RADA

'Moramo još puno učiniti u zaštiti radničkih prava'

30.04.2013 u 11:44

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko današnjom je porukom svim hrvatskim građanima čestitao Međunarodni praznik rada 1. svibnja, ističući kako u Hrvatskoj treba još puno učiniti kako bi rad i zaštita radničkih prava bili prihvaćeni kao vrijednost našeg društva

Leko je naglasio kako je bit proslave prvosvibanjskog praznika u isticanju i podsjećanju na zaštitu radnika i njihovih prava, prije svega prava na rad te zaradu kojom čovjek sebi i obitelji može osigurati slobodan i dostojan život.

'U tom smislu u Hrvatskoj moramo još mnogo toga učiniti na zakonodavnoj i provedbenoj razini kako bismo deklaracije pretvorili u život i postigli da rad i zaštita radničkih prava budu prihvaćeni kao zajednička mjerila vrijednosti našeg društva', istaknuo je.

Ustvrdio je kako značenje rada i radnog mjesta nije samo da osiguravaju egzistenciju, nego su i potvrda dostojanstva čovjeka, a tu činjenicu, naglasio je, svi trebamo imati na umu.

'U želji da ostvarimo ove i hrvatskim Ustavom zajamčene ciljeve građankama i građanima Hrvatske čestitam 1. svibnja - Međunarodni praznik rada!', zaključuje Leko u poruci.