UHIĆENI OSJEČKI PODUZETNIK

'Molim da mi produžite pritvor što je duže moguće'

10.02.2015 u 08:33

Bionic
Reading

'Molim da mi produžite pritvor što je duže moguće', rekao je sucima Drago Babić Baban (48), osječki poduzetnik optužen za iznudu, koji na vlastiti zahtjev do daljnjeg ostaje u pritvoru.

Kako je Jutarnjem listu prenio njegov odvjetnik Dražen Srb, bio je to Babićev iskaz revolta zbog načina na koji se tužiteljstvo i sud prema njemu odnose.

'To je produkt činjenice da Babiću i meni kao njegovu branitelju niti jednom nije dopušteno da budemo na ispitivanju svjedoka i postavljamo pitanja. Svi svjedoci koje smo predložili odbijeni su, kao i svi naši dokazni prijedlozi. I konačno, naveo je 20-ak primjera osoba kojima je omogućeno puštanje iz pritvora uz jamčevinu za puno teže stvari, a njemu je odbijeno premda je u zalog ponudio nekretnine vrijedne tri milijuna kuna. Zato je sada tražio da mu se odredi pritvor što je duže moguće, a takav potez je presedan u sudskoj praksi', rekao je Srb.

I onda se, dodao je, svi čude kada presuda padne na višoj instanci ili Ustavnom sudu.

Babić je spektakularno uhićen na središnjem osječkom trgu zbog iznude Osječanina Ivice Džalte (47) te za nedozvoljeno držanje oružja.

Babić pak tvrdi da Džaltu nije iznuđivao, već da mu je ovaj vraćao dug na ime partnerskog odnosa u bivšoj tvrtki.

Džalto bio je pomoćnik ministra gospodarstva Goranka Fižulića 2001. te ravnatelj Robnih rezervi. I on ja završio na sudu, a u 'aferi kiosci' osuđen je nepravomoćno na četiri i pol godine zatvora. Riječ je o nezakonitom davanju u podzakup 14 gradskih lokacija.