NOVA PRVA DAMA

'Moj stil odijevanja nije presudan'

11.01.2010 u 12:11

Bionic
Reading

Tatjana Josipović, supruga novoizabranog predsjednika Hrvatske, svjesna je obveza koje od nje očekuje javnost sljedećih pet godina kao prve dame te činjenice da će svaki njezin pokret biti pod budnim okom javnosti

'Ja bih zahvalila svim biračima koji su danas izašli na izbore i koji su dali glas mome suprugu. Ponosna sam i sretna zbog njegove pobjede, ali sam svjesna da je to velika odgovornost kako za njega, tako i za našu obitelj i da su pred nama novi izazovi', rekla je Tatjana Josipović, inače profesorica na katedri za građansko pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Na pitanje zna li što se sada od nje očekuje kao od nove prve dame Hrvatske, gospođa Josipović odgovara da se odmah na početku kampanje dogovorila sa suprugom da će se uključivati u protokolarne obaveze koje su vezane za status supruge predsjednika. 'Isto tako i dalje ću raditi svoj posao, tako da već u ponedjeljak ujutro počinjem sa svojim redovnim obavezama i predavanjima', objasnila je nova prva dama.

Svjesna je i činjenice da će njezin stil odijevanja i izgled biti pod lupom javnosti.

'Ja se nadam da će poslije nekog vremena za to prestati interes. Osobno smatram da to nisu presudne stvari za moju osobu i procjenu moje osobe i vjerujem da to, poslije tog nekog prvog interesa, kada se vidi da mi želimo živjeti kao svi građani ove zemlje, jednostavno kao i do sada, neće biti predmetom nekih analiza i rasprava', zaključila je gospođa Josipović.