KERUM U RATU S MEDIJIMA

'Mogu gdje hoću, ali neću više za gradonačelnika!'

06.05.2011 u 14:45

Bionic
Reading

'Ja mogu gdje hoću, ali neću se više kandidirati za mjesto gradonačelnika. Imamo puno kvalitetnih ljudi, ako Bog da idući gradonačelnik bit će netko od mojih zamjenika, Jure Šundov ili Anđelka Visković', izjavio je splitski gradonačelnik Željko Kerum nakon svečane sjednice Gradskog vijeća povodom blagdana Svetog Dujma

Kerum je priznao da je u depresiji zbog feljtona koji se od jučer objavljuje u jednom EPH-ovom dnevnom listu, a u kojemu je objavljen niz informacija iz njegovog privatnog života - od sklonosti kockanju i alkoholu, preko

detalja o krađi zlatnog lančića od sestre Nevenke, do bivših ljubavnika njegove nevjenčane supruge Fani Horvat. Ukratko, na jednom mjestu sažeti su svi tračevi sa splitskih ulica.

'Narod nije glup, narod zna o čemu se radi. Toliko je ružnih, neistinitih i prljavih stvari o meni napisano i izrečeno, a samo zato što sam došao na tuđe tržište. Znaju oni što čine, neka im Bog oprosti! Boga ima i ja se uzdam u njega, Bog će meni dati snage da izdržim', jadao se napaćeni Kerum.

'Može ih biti sram! Imaju li oni oca, mater, djecu... Pa to je jeza! Znate vi dobro tko stoji iza toga, znate o kojim medijima se radi, to je gnjusno!', iznervirao se splitski gradonačelnik. Jedna novinarka u tom trenutku se nasmijala pa se hitro okrenuo prema njoj: 'Mala, to nije smišno! To se i tebi sutra može desiti!'

Razgovor je potom skrenuo na gradske projekte, a Kerum ih je danas najavio nekoliko - osim Zapadne obale, uređivat će se Istočna obala Gradske luke, a ondje se planiraju hoteli, kolodvori, golemo parkiralište i ceste kojima će se vrlo lako pristupiti samom centru grada. Vrijednost projekta procijenio je na 500 milijuna eura, a rok izvedbe na pet godina.

Činjenicu da se nitko iz Vlade nije pojavio u Splitu na proslavi Dana grada Kerum objašnjava 'zaobilaženjem' upravo zato što je on na vlasti.

'Ma, ne da mi se sada nikoga prozivati, ali jasno je da ne dolaze zato što smo mi na vlasti. Kad su radili listu velikih državnih projekata, nigdje nije bilo Splita, a onda su se nakon razgovora sa mnom sjetili da bi se ipak nešto moglo napraviti. Nema veze, mi imamo potencijala i sami ćemo raditi', zaključio je splitski gradonačelnik.