JACUZZI I SOBA ZA ODMOR

Mladineo ulupao 500.000 kuna u najskuplji državni ured

07.10.2012 u 19:15

Bionic
Reading

Apartman na drugom katu zgrade na zagrebačkom Ksaveru odskače od trošne vanjštine nekoć najljepšeg izdanka socijalističkog urbanog planiranja. Stan od 90-ak kvadrata ispunjen je namještajem po mjeri, izrađenim od skupocjenog egzotičnog drveta, a na zidovima vise slike velikih dimenzija, mahom ulja poznatih hrvatskih slikara poput Mladena Veže

Riječ je o uredu direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je po svojem guštu uredio njegov donedavni korisnik Vinko Mladineo, danas višestruki optuženik za financijske pronevjere novca fonda, piše Večernji list.

Najvećom prostorijom od 50-ak kvadrata dominira veliki radni stol s ergonomskom stolicom, a na stolu, uz računalo, stoji velika stolna lampa. Tu je i luksuzni stol za sastanke sa šest stolica, a pokraj njega kožna garnitura za sjedenje. Cijeli je zid staklena stijena iza koje se nalazi velika terasa.

U privatnijem dijelu apartmana, piše Večernji list, nalaze se dvije prostorije. U prvoj, namijenjenoj opuštanju, nalazi se kožni divan, staklene vitrine i golemi televizor. Na kraju te manje prostorije ormar je i još jedna vrata – koja vode u kupaonicu.

Prostorijom obloženom skupim pločicama dominira golema kada koja je, kao i ostatak sanitarija, proizvod Villeroy&Bocha – njemačkog proizvođača luksuzne keramike čija se cijena mjeri desecima tisuća kuna.

Dizajneri interijera procjenjuju da je vrijednost uređenja cijelog apartmana oko 700 eura po četvornom metru, odnosno za uređenje cijelog ureda potrošeno je gotovo pola milijuna kuna.

S obzirom na dobro poznati Mladineov ekstravagantni životni stil, činjenica da je i svoj ured uredio u istoj mjeri teško se može smatrati iznenađenjem, ali zato taj prostor predstavlja trajni spomenik bezočnoj neodgovornosti i rasipnosti kojom se za vladavine HDZ-a trošio novac poreznih obveznika, zaključuje Večernji list.