NOVI NAPAD U ZAGREBU

Mladić i njegova djevojka izudarali gay par

23.10.2012 u 14:29

Bionic
Reading

Zagreb Pride izvještava o novom napadu na gay par u Zagrebu. Napad se dogodio prije tri dana u noćnom autobusu kod Tehničkog muzeja

Naime, kako kažu, napadač i njegova djevojka su verbalno, potom i fizički napali 24-godišnjaka i njegovog partnera, inače državljanina Španjolske.

'Nakon prvog udarca u nos, napadač je nastavio vrijeđati i udarati nogama, sve uz podršku i bodrenje svoje djevojke, te je tom prilikom ozlijedio i španjolskog državljanina. Napad je prestao kada je vozač uspio zatvoriti vrata autobusa', kažu u Zagreb Prideu.

Napad je kao zločin iz mržnje odmah prijavljen policiji koja uz oštećene ima iskaz jednog svjedoka, dok je i Zagreb Pride u međuvremenu došao do tri svjedokinje koje su spremne dati iskaz u korist oštećenih. O cijelom događaju obaviješteno je i španjolsko veleposlanstvo.

Kažu kako su upravo svjedoci bili ključni faktor pronalaska napadača u nedavnom napadu na lezbijski par. Navode da je riječ o osobi svjetlije puti, jako kratke kose, oko 175 cm visine, u ranim 20-im godinama, s izrazitim zagrebačkim naglaskom, dok je djevojka viša od njega, tamne kose sa svjetlijim pramenovima.