'DOBRODOŠLI S LJETOVANJA, MINISTRE'

Mladež HDZ-a zgrožena zbog putovanja Jakovine na Bali

08.12.2013 u 16:48

Bionic
Reading

Mladež Hrvatske demokratske zajednice oglasila se priopćenjem u kojem se navodi da su zgroženi činjenicom da je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina sa svojom pomoćnicom od 1. do 8. prosinca boravio na Baliju u Indoneziji

Povod tome neracionalnom postupku ministra Jakovine bio je radni sastanak WTO-a i to u tjednu kada se donosi jedan od najvažnijih dokumenata, Državni proračun, i kada Vlada RH provodi rezanje troškova proračunskim korisnicima pravdajući se da se ne mogu osigurati sredstva ni za one, javnosti neophodne, projekte, naveli su iz Mladeži HDZ-a. Uz to, oni smatraju neprihvatljivim da Vlada tereti proračun takvim službenim putovanjima kad istovremeno tvrdi da nema novca za isplatu putnih troškova prosvjetnim djelatnicima u mjesecu prosincu.  Mladež HDZ-a podsjeća također na činjenicu da je uobičajeno da na ovakva putovanja ide tehnička služba Ministarstva, stoga ostaje nejasno zašto ministar u vrijeme kada se smanjuju poticaji poljoprivrednicima, pada proizvodnja domaćih proizvoda i postoji ozbiljna tendencija gašenja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, troši ogromna sredstva na boravak na ljetovanju.

Vlada RH predvođena premijerom Zoranom Milanovićem, ovim postupkom je još jednom pokazala da je daleko od ideala socijalne vlade koja se poistovjećuje s građanima u vrijeme najdublje i najteže gospodarske krize, navode oni. Zbog svega navedenog zatražili su javnu ispriku ministra Jakovine i premijera Milanovića svim građanima Republike Hrvatske, a naročito prosvjetnim djelatnicima.

Jakovina: veći dio troškova puta snosio je europski proračun

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina objasnio je večeras kako je veći dio troškova njegova puta na Bali u Indoneziju, gdje je sudjelovao na radnome sastanku Svjetske trgovinske organizacije WTO (World Trade Organisation), snosio europski, a ne hrvatski proračun.

'Kada govorimo o kompletnim troškovima, ne znam koliki su još, ali ćemo dati izvještaj; najveći dio troškova za našu delegaciju plaća se iz proračuna Europske unije zato što je potrebno naglasiti da je ovo konferencija na kojoj su bile sve zemlje članice Europske unije i da je to ministarska konferencija', izjavio je večeras ministar Jakovina za Vijesti RTL televizije.

Ministar Jakovina je rekao i kako 'mladi HDZ-ovci rade cirkus' i da bi 'više volio da su u periodu njihove vlade bili tako socijalno ili financijski ili ne znam kako osviješteni pa spriječili sve one krađe koje je Hrvatska doživjela. I Planinsku, INA-u, Fimi Mediju i sve ostalo, onda su šutjeli, sada rade jednostavno cirkus', kazao je.