STRAVA KRAJ CRESA

Mlada kadetkinja počinila samoubojstvo

25.06.2010 u 13:53

Bionic
Reading

Nakon pronalaska mrtvog tijela žene u moru kod Velih vrata između Cresa i istočne obale Istre, policija je, temeljem činjeničnog stanja utvrđenog očevidom te drugih prikupljenih saznanja, utvrdila da je nesretna djevojka počinila samoubojstvo skakanjem u more

Policijska istraga otkrila je da je 19-godišnja južnoafrička kadetkinja britanskog trgovačkog broda 'Safmarine Karibe', čije je tijelo jučer pronađeno u moru između Cresa i istočne obale Istre, počinila samoubojstvo skočivši u more.

Djevojka je nestala s broda jučer nešto prije podneva, a nakon dvosatne potrage njezino tijelo pronađeno je moru u akvatoriju Velih vrata.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru primila je dojavu s broda da je članica posade pala u more jučer oko 11.45, nakon čega je pokrenuta potraga u koju su se uključila plovila riječke pomorske policije, Lučke kapetanije i creske lučke ispostave.

Tijelo djevojke nakon dva sata traganja uočila je posada službenog plovila pomorske policije P-209, koje je odmah prevezeno u Zavod za sudsku medicinu u Rijeci. Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva obavljena je obdukcija radi utvrđivanja točnog uzroka smrti te je provedeno kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti njenog stradavanja.

U riječkom Zavod za sudsku medicinu obdukcijom je utvrđeno da se utopila i da nema tragova nasilne smrti.