HSLS-ov KOSOR KRITIZIRA

'Mjere se ne provode dovoljno brzo'

Darinko Kosor

Darinko Kosor

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Hrvatska socijalno liberalna stranka (HSLS) inzistirat će da rebalans državnog proračuna bude već u srpnju jer nema niti jednog razloga da se čeka jesen, izjavio je u Vukovaru predsjednik stranke, Darinko Kosor.

U izjavi novinarima na obnoviteljskoj skupštini vukovarskog ogranka HSLS-a, Kosor je također kazao kako HSLS očekuje da Vlada predloži "pravi rebalanas, ne za 60 milijuna već za nekoliko milijardi kuna".

Na pitanje novinara, hoće li HSLS izaći iz koalicije s HDZ-om i pridružiti se SDP-u i HNS-u, rekao je kako je "HSLS isključivo za HSLS".

Istaknuo je kako je HSLS i prije samog HDZ-a podržao Vladine antirecesijske mjere poručivši da će ta stranka stajati uz Vladu sve dok se bude provodio antirecesijski program.

"Nešto malo se mjera iz tog programa provodi ali ne zadovoljavajućom brzinom. Nadamo se da će se ta dinamika ubrzati i to nije samo moj komentar, već i komentar dijela članova HDZ-a. Svi uviđamo da je situacija teška, da na jesen može biti puno gora i da u pitanje može doći isplata plaća i mirovina", zaključio je dodajući kako "nitko ne želi negativan scenarij te je nužno ubrzati provođenje mjera".

Također je ocijenio kako je HSLS u Vukovarsko-srijemskoj županiji u usponu te je trenutačno "druga ili treća politička stranka" po snazi u toj županiji.

Za predsjednika vukovarskog ogranka stranke izabran je Zdravko Marošević, koji se u govoru založio za ravnomjeran razvoj gradskih četvrti u Vukovaru te suradnju s svim političkim strankama koje djeluju na području grada.

Ogranak HSLS-a u Vukovaru osnovan je još devedesetih godina a s aktivnim radom prestao 2000. godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi