SVE SE PROVJERAVA

Misteriozan poziv pilota nestalog zrakoplova

23.03.2014 u 11:12

Bionic
Reading

U nedostatku konkretnih informacija o nestanku Boeinga 777 malezijskog avioprijevoznika, istražitelji se love za svaki detalj. Sada im je u fokusu kratki telefonski razgovor koji je pilot Zaharie Ahmad Shah netom prije polijetanja obavio s misterioznom ženom

Poziv s broja koji je nabavljen pod lažnim identitetom ponovno je pažnju javnosti okrenuo prema pilotu nestalog Boeinga. On je nešto prije polijetanja obavio dvominutni razgovor sa ženom koja je broj mobitela nabavila pod lažnim identitetom. Naime, u Maleziji je također nakon terorističkog napada u SAD-u 11. rujna 2001. uvedena potvrda identiteta pri kupovini SIM kartica. Poznato je da kriminalci i pripadnici terorističkih skupina koriste mogućnost konstantnog mijenjanja brojeva mobitela pa se takvoj praksi htjelo stati na kraj, javlja Daily mail.


Policija je provjeravala sve pozive Ahmada Shaha. S onima kojima su uspjeli utvrditi identitet, obavljeni su i obavijesni razgovori. Do žene koja navodno stoji iza otkrivenog kratkog poziva, teško će se doći jer je u obrazac prilikom kupnje SIM kartice upisan lažni identitet.

Potraga za zrakoplovom, koji je prevozio s 239 osoba, ušla je u treći tjedan, a još nije potvrđen trag nestalog Boeinga 777 .

Međunarodne snage u nedjelju su nastavile potragu oko 2500 kilometara jugozapadno od Pertha, nastojeći pronaći objekt koji su snimili sateliti te druge manje krhotine i drvene palete uočene u subotu iz zrakoplova koji je pretraživao to područje.