BLIŽI SE KRAJ SUĐENJA?

Misterij oko kupnje Šlogarova pištolja

18.01.2010 u 11:06

Bionic
Reading

Na suđenju Mladenu Šlogaru za ubojstvo Ivane Hodak svjedočio je Marijan Papić koji je Šlogaru 1995. godine prodao pištolj kojim je počinjen zločin

Vojni umirovljenik Marijan Papić mogao bi biti predzadnji svjedok na suđenju na Županijskom sudu u Zagrebu za ubojstvo kćeri odvjetnika Zvonimira Hodaka na stubištu njihove stambene zgrade u Hatzovoj ulici.

Papić je u istrazi rekao da je optuženom Mladenu Šlogaru 1995. godine prodao pištolj za 300 njemačkih maraka. Danas je pred sucem Turudićem rekao da se ne sjeća točno koliko je dobio za pištolj: 'Oko 500-600 maraka, ne sjećam se više, to je istina.'

Papić je prodao pištolj svoje šogorice iz Pule koja ga je pak dobila od svoje tetke, a ne sjeća se čak ni je li uzeo proviziju od prodaje.

Papić je poznavao Šlogara pod nadimkom Žila dok je radio na ŠRC Šalata na teniskim terenima: 'Igrao sam tenis redovito i bilo je važno poznavati ga jer smo kod njega rezervirali terene.'

Tužiteljstvo je predložilo da se kao dokaz priloži dokaz Nade Prkačin koja je opisala svoj susret sa Šlogarom 1998. godine. Navodno ju je tada napao, što bi trebalo svjedočiti o njegovom karakteru, no sudac Turudić odbio je prijedlog jer smatra da nije važan za postupak.

S obzirom na način na koji su policajci iz Zaprešića pronašli pištolj u sjeniku u kojemu se skrivao Šlogar, branitelj Antonio Zujić već drugi put se žalio da je pištolj zapravo nezakonit dokaz.

Vrhovni sud bi do 29. siječnja, kada je zakazana nova rasprava, trebao još jednom odlučiti o zakonitosti ključnog dokaza, a tužiteljstvo i obrana imat će još jednu priliku predložiti nove svjedoke i dokaze. Ako ne bude novih prijedloga, očekuje se još svjedočenje balističara i završne riječi u postupku koji je, podsjetimo, počeo u rujnu 2009. godine.