STAVOVI

Zoričić: U Možemo! ne razumiju političke procese. Ne shvaćaju što je politika. Oni još uvijek ne shvaćaju da su vlast

23.12.2021 u 23:12

Bionic
Reading

U ponedjeljak se na Gradskom vijeću Pule dogodilo ono što se nekako i očekivalo. Na točki dnevnog reda vezanoj za prodaju nekretnina pukla je suradnja gradonačelnika Filipa Zoričića i predsjednice Gradskog vijeća Dušice Radojčić koja pripada platformi Možemo!

Zoričić je u intervjuu za Glas Istre rekao kako je to za njega bio odličan dan i da mu je pao kamen sa srca.

'Ovo što su Možemovci napravili bila je poruka koju su mi jasno uputili - izvoli, sam se nosi, sam sa svojom odgovornošću, za sve što će se događati. To s njihove strane nije korektno. Mi smo, kao, tripartitna, partnerska vlast, a ja sam jedino odgovoran. I sad ja sam moram pronaći nešto više od tri milijuna kuna koja nedostaju u proračunu. A Možemo!, očito, baš briga kako će se to i od kuda namaknuti. Oni samo znaju da ne žele da se proda gradsko zemljište. Pitam ja njih koje oni rješenje imaju za to što nam nedostaje novaca?', rekao je Zoričić.

Kaže i kako članovi Možemo! ne nude nikakva rješenja po ovom spornom pitanju.

'Mislim da ne razumiju političke procese. Ne shvaćaju što je politika. Oni još uvijek ne shvaćaju da su vlast. Mogli su se do rezultata ovogodišnjih lokalnih izbora baviti aktivizmom, no mi smo sada, zajedno, gradska uprava koja ima veliku odgovornost. Sada je situacija takva da sve loše i dobro ide prema meni. A ja, opet, nisam klasičan političar. Imam emociju, došao sa iz drugog miljea. Imam politički instinkt, ali nisam neki etablirani političar s dvadeset godina staža pa da sam u međuvremenu postao debelokožac. I, kao čovjeku, drago mi je što nisam postao debelokožac i siguran sam da ni neću', rekao je, među ostalim, Zoričić.

>>> Cijeli intervju pročitajte u Glasu Istre.

Filip Zoričić Izvor: Pixsell / Autor: Sasa Miljevic/PIXSELL