kulminacija na sjednici gradskog vijeća

Vladajuća koalicija u Puli je izdahnula. Nezavisna lista Filipa Zoričića i SDP pronašli su krivca za sve. To je Možemo!

22.12.2021 u 22:15

Bionic
Reading

Koalicija Nezavisne liste Filipa Zoričića, SDP-a i Možemo! neupitno je izdahnula. Njihova neslaganja kulminirala su na preksinoćnoj sjednici Gradskog vijeća, kada nije izglasana prodaja gradskog zemljišta, piše komentator Glasa Istre Bojan Žižović

'Možemovci, to ćete politički platiti', kazao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić i time vjerojatno zadao konačni udarac tom političkom braku u kojem su partneri već duže vrijeme iskazivali međusobnu netrpeljivost. Početni entuzijazam i pregršt ideja zamijenila je okrutna realnost u obliku novca. Ukoliko ne prodaju nekoliko gradskih parcela, godinu će završiti u minusu. Nezavisna lista i SDP vrlo su lako detektirali krivca - Možemo!, odnosno Dušicu Radojčić, koja, smatraju, nije za suradnju, isključiva je i tvrda u politici. Naravno, riječ je o političkom spinu. Možemovci su već na jednoj od prethodnih sjednica jasno poručili da će idući put kad se bude raspravljalo o prodaji gradskih parcela glasati protiv. Oni ističu da nisu protiv prodaje, ali da se mora znati gdje taj novac ide, za što i da mora postojati strategija prodaje gradskog blaga. Rekli bismo, u skladu s onime što je Možemo! govorio i prije izbora, piše u komentaru za Glas Istre Bojan Žižović.

I dok su možemovci ostali dosljedni programu kojim su i osvojili vijećničke mandate, za druge bi se političke opcije to teško moglo reći. Nigdje u kampanji, recimo, Zoričić nije rekao da će proračun krpati prodajom zemljišta. Ni Sanja Radolović iz SDP-a nije govorila da će svoje sanjanje Pule financirati licitacijom gradskog blaga. Tko zna, da su to rekli jasno i glasno, možda ne bi osvojili vlast, odnosno vijećničke mandate. Jer po čemu bi se razlikovali od IDS-a, koji sada koristi situaciju i proziva novu vlast za nesposobnost, naglašavajući da je ovo prvi put u 15 godina da će gradska blagajna biti u minusu. U njihovih je 15 godina proračun doista bio u plusu, ali pritom ne spominju koliko su gradskog zemljišta rasprodali da bi taj novac bacili u svoj uhljebnički bezdan, a ne u razvoj grada.

>>> Cijeli komentar Bojana Žižovića o koalicijskoj krizi u Puli pročitajte na Glasu Istre.