NESLAGANJE S KOLEGAMA

Kadrovski udarac: Vijećnica Koviljka Aškić napušta pulski Možemo!

21.12.2021 u 10:50

Bionic
Reading

Članica političke platforme Možemo!Pula i vijećnica u istarskoj županijskoj Skupštini Koviljka Aškić u utorak je izvijestila da zbog neslaganja s nekim članovima i članicama već neko vrijeme ne sudjeluje u radu ove lokalne grupe, pa je odlučila iz nje izaći

"Odlučila sam izaći iz lokalne grupe, a stranka Možemo! - politička platforma odlučit će mogu li ostati članica stranke. Prodaja zemljišta u vlasništvu grada Pule nije mi mila, ali u ovom trenutku treba si dati barem jednu godinu za konsolidaciju proračuna i novi smjer razvoja grada", objavila je Aškić na svom Facebook profilu.

Najavila je da će svoj mandat skupštinske vijećnice u županiji dati stranci na raspolaganje, jer ga je i dobila kao članica Možemo!, navela je i kako ostaje u Nadzornom odboru tvrtke za gospodarenje otpadom Kaštijun, a, bude li on to htio, pomoći će pulskom gradonačelniku Filipu Zoričiću po pitanjima gospodarenja otpadom i zelenih politika.

Inače, na sinoćnjoj sjednici pulskog Gradskog vijeća je s osam glasova 'za', četiri 'protiv', dok su ostali gradski vijećnici bili suzdržani, odlučeno grad neće prodati nekoliko čestica gradskog zemljišta, a koje je gradonačelnik Zoričić namjeravao prodati kako bi se namaknuo gradski novac za iduću godinu.

No, kako se pokazalo, leđa su mu okrenuli koalicijski partneri iz Možemo!.