SDP-OVAC PROTIV SDP-OVCA

MIP odbio skinuti imunitet Ranku Ostojiću

17.02.2017 u 10:06

Bionic
Reading

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je Saboru predložilo da odbije zahtjev da se SDP-ovom Ranku Ostojiću skine imunitet kako bi se protiv njega pokrenuo kazneni postupak kojeg je pokrenuo njegov stranački kolega Draženko Pandek zbog klevete

Pojašnjavajući zahtjev predsjednik MIP-a Žarko Tušek podsjetio je na dosadašnju praksu da se zahtjevi privatnih tužitelja odbijaju, pa je predložio da MIP tako odluči i danas.

U kratkoj raspravi za riječ se javila HNS-ova Nada Turina Đurić, koja se općenito osvrnula na rad MIP-a. 'Nikada ovo povjerenstvo nije radilo ovako često. Postali smo poligon za političke obračune. Cijeli niz odluka koje donosimo je pitanje političkih obračuna i mislim da su ti ljudi to trebali rješavati negdje drugdje', kazala je HNS-ovka.

Za riječ se javio i Tušek, koji je ponovno zamolio sve one koji i šalju zahtjeve da se suzdrže od estradizacije politike.

'Smiješno je da mi raspravljamo o unutarstranačkom prepucavanju', poručio je pak HDZ-ov Tomislav Klarić. Najavio je da će glasati za odbijanje skidanja imuniteta, iako smatra da su riječi koje je izgovorio Ostojić u ovom slučaju ozbiljnije jer je on ipak bio ministar unutarnjih poslova.

Podsjetimo, Ostojića je za klevetu želio tužiti njegov stranački kolega Draženko Pandek. Pandek tereti Ostojića da je u studenome prošle godine na SDP-ovu skupu u Sesvetama iznio neistinitu tvrdnju koja može škoditi njegovoj časti i ugledu, a budući je to učinio na javnom skupu, postala je dostupna većem broju osoba.

Navodi, naime, da je Ostojić u prostorijama Mjesne organizacije stranke pred 30-ak okupljenih u jednom trenutku rekao: '..a među nama sjedi osoba koja je donirala desetke tisuća kuna Milanu Bandiću u sklopu njegove kampanje za predsjednika'.

Na Pandekovo pitanje tko je ta osoba, Ostojić je uperio prst u njega i pred svima izjavio kako je to on, da je on Bandiću dao novce.