ŠTEDNJA U BIH

Ministarstvo otkazuje pretplatu na novine školama, vrtićima

03.03.2011 u 17:18

Bionic
Reading

U susjednoj Bosni i Hercegovini Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo odlučilo se na novi vid štednje - otkazivanje pretplate na tiskovine. Prema računici, ovim će potezom uštedjeti 300.000 konvertibilnih maraka

Nakon otkazivanja pretplate na dnevne novine i tjednike te izvanstručne publikacije u javnim školama na području Kantona Sarajevo, Ministarstvo obrazovanja i nauke tog Kantona isti je nalog proslijedilo i Univerzitetu u Sarajevu, javnim fakultetima i institutima te vrtićima.

Da bi se izbjegle nedoumice, Iz Ministarstva su naglasili da je ušteda isključivi cilj otkazivanja pretplata na tiskovine, dodajući da spomenuta mjera nije usmjerena ni protiv jednih dnevnih novina niti tjednika.

U Ministarstvu su naime izračunali da će otkazivanjem pretplate na četverogodišnjem nivou uštedjeti oko 300.000 konvertibilnih maraka (1,2 milijuna kuna). U priopćenju za medije, istaknuli su da će novac koji će uštedjeti na pretplati biti utrošen na poboljšanje standarda i uvjeta u obrazovanju.