širenje spoznaja

Ministarstvo omogućuje školama terensku nastavu u Jasenovcu

26.01.2020 u 16:21

Bionic
Reading

U povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, Ministarstvo znanosti i obrazovanja prvi će put ove godine omogućiti zainteresiranim školama realizaciju terenske nastave u Spomen-području Jasenovac

Cilj je da učenici osmih razreda osnovne škole te učenici srednjih škola, uz stručnu pripremu i stručno vođenje, unaprijede znanje o holokaustu te spoznaju razmjere i posljedice počinjenih zločina protiv čovječnosti, priopćeno je u nedjelju iz Ministarstva.

Nadalje, učenici osnovnih i srednjih škola te učitelji i nastavnici mogu koristiti muzejski postav za analizu i raspravu o sudbini svih ljudi zahvaćenih ratom i važnosti povijesnih istraživanja.

Na kraju, u sklopu međupredmetne teme Građanski odgoj i obrazovanje, koja je reformom ušla u sve škole, ova izložba može pridonijeti odgoju djece i mladih za mir, međusobnu suradnju i nenasilje te suživot različitih zajednica, navodi se u priopćenju.

 Ministarstvo je prethodnih dana dopisom obavijestilo škole da je osiguralo sredstva za njihov posjet Javnoj ustanovu Spomen područje Jasenovac u ovoj kalendarskoj godini te će snositi troškove autobusnog prijevoza i dnevnica za prateće nastavno osoblje.