kriminal u bih

Ministar tvrdi da je riješen slučaj ubojstva policijskog načelnika u Prijedoru, sve je povezano sa švercom droge

28.03.2022 u 14:17

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač ustvrdio je u ponedjeljak kako je rasvijetljen slučaj ubojstva načelnika odjela kriminalističke policije iz Prijedora koji je likvidiran u tom gradu prije sedam dana te da je u pozadini tog zločina organizirani kriminal povezan s krijumčarenjem narkotika.

Lukač je novinarima u Bosanskoj Gradiški gdje je otvorio novu policijsku postaju kazao kako je opsežna istraga uspješno završena jer su identificirani i ubojica i njegov nalogodavac.

"Naši inspektori su ovaj slučaj u potpunosti uspjeli riješiti", kazao je Lukač koji je uvjeren da neće biti problema na sudu dokazati kako je naručitelj ubojstva Dalibor Railić iz Prijedora, poznat po tome što je godinama uključen u šverc narkoticima.

Najavio je i kako slijedi odlučni udar na krijumčarsku mrežu ali i temeljita istraga koja će otkriti tko je u policiji povezan s krijumčarima i kriminalcima.

Načelnik u prijedorskoj policiji Radenko Bašić (54) ubijen je 21. ožujka kada je pješice krenuo na posao. Ustrijeljen je iz neposredne blizine s leđa u glavu i na mjestu je preminuo a Lukač tvrdi kako je počinitelj ubojstva nedvojbeno identificiran i uhićen kao i da su prikupljeni neoborivi dokazi o njegovoj krivnji.

Lukač nije spominjao ime no mediji su ranije objavili kako je pod sumnjom da je bio neposredni počinitelj ubojstva uhićen Aleksandar Miljatović koji je pušten iz zatvora 2020. godine nakon što je odslužio zatvorsku kaznu. Miljatović je osuđen zbog ubojstva Saše Iića (31) koje je u Banjoj Luci počinio 2007. godine. Dobio je 16 godina zatvora no odslužio je tek 13 i na prijevremenu slobodu pušten je navodno zbog dobrog vladanja.

I ubojica i njegova tadašnja žrtva imali su policijske dosjee.

Policija RS tvrdi kako je ubojstvo njihovog načelnika Bašića od Mljatovića naručio Dalibor Railić iz Prijedora. On je trenutačno u pritvoru u Sarajevu gdje je priveden prošlog tjedna jer ga Tužiteljstvo BiH tereti za krijumčarenje narkotika preko Balkana ka zapadnoj Europi.

Lokalni mediji tvrde kako je Railić za ubojstvo policijskog načelnika platio 50 tisuća eura.