uoči dana državnosti

Ministar Medved: 'Za bolju budućnost treba nam zajedništvo iz Domovinskog rata'

29.05.2023 u 15:34

Bionic
Reading

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved čestitao je u ponedjeljak Dan državnosti, poručivši da zajedništvo i domoljublje iskazano u Domovinskom ratu trebamo i danas, kako bi na temeljima slavne prošlosti gradili bolju budućnost

"U mislima na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, njihovim obiteljima, hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata te svim našim državljanima i Hrvatima izvan domovine čestitam Dan državnosti. Našoj generaciji pripala je povijesna uloga ostvarenja stoljetnoga sna o slobodnoj i samostalnoj hrvatskoj državi", stoji u čestitki.

S ponosom se prisjećamo naše pobjede u Domovinskom ratu, vječno zahvalni svim žrtvama za našu slobodu i neovisnost. Naše vjekovne težnje ostvarili smo u zajedništvu hrvatskoga naroda, ujedinjene domovinske i iseljene Hrvatske. To zajedništvo i domoljublje, poručio je, trebamo i danas kako bi na temeljima slavne prošlosti gradili bolju budućnost Lijepe naše.

"Izvjesimo naše zastave i proslavimo Dan državnosti, u spomen na sve naše žrtve i u slavu svima koji su izvojevali našu pobjedu, do koje nas je predvodio naš prvi predsjednik Franjo Tuđman, čijih se povijesnih riječi i danas sjećamo: Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što", kaže Medved.