POKAZNE VJEŽBE

Milanović na Jarunu obišao izloženu opremu i naoružanje HV-a, gledao 'Krila Oluje'

28.05.2023 u 18:36

Bionic
Reading

Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović obišao je u nedjelju na zagrebačkom Jarunu izloženu opremu i naoružanje Oružanih snaga u prigodi obilježavanja Dana Hrvatske vojske (HV), Dana Hrvatske kopnene vojske i 32. obljetnice ustrojavanja HV-a

Predsjednik Milanović je razgledao naoružanje i opremu Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) izložene na Jarunu, kao i prigodni postav Ministarstva hrvatskih branitelja.

  • +16
Milanović obišao izloženu opremu i naoružanje HV-a na Jarunu Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Nakon razgledavanja, predsjednik je pratio pokazne vježbe HV-a i MUP-a, letački program akrobatske skupine Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva (HRZ) "Krila Oluje" te prelete dvaju migova HRZ-a.

Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Ranije danas, savjetnik predsjednika za obranu Ivica Olujić kao izaslanik predsjednika položio je vijence i zapalio svijeće na Gradskom groblju Mirogoj u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

  • +37
Državni dužnosnici položili vijence na Mirogoju u povodu Dana Hrvatske vojske Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL