nije održao govor na saboru

Goran Marić: HDZ nije svratište za prolaznike i pustolove

28.05.2018 u 20:26

Bionic
Reading

'Stranka nije svratište', naslovio je ministar državne imovine Goran Marić svoj post na Facebooku u kojem se osvrnuo na protekli Opći izvještajni sabor HDZ-a održan u Zagrebu. Iako je planirao, kako je napisao, nije održao govor, ali je u objavljenom statusu objasnio kako je do toga došlo

'Naravno, planirao sam i ja govoriti na Saboru. Jednostavno, tehničke, i druge okolnosti su me potaknule da odustanem. Naš Sabor sam vidio kao naše jutarnje provjeravanje izgleda našeg lica. To je prigoda na kojoj smo svjedočili i odgovarali: Tko smo i gdje smo mi danas …?! Koje je mjesto Hrvatske demokratske zajednice, naš domet, značenje …? Odgovoriti na ova pitanja, to poniranje, pogled u sebe sama, znak je zrelosti i odgovornosti. Znak sposobnosti, orijentacije, ozbiljnosti, sigurnosti, znanja …', piše na svojem Facebooku ministar državne imovine Goran Marić.

Objašnjava kako se stranački sabori iščekuju s uzbuđenjem, nadom, očekivanjima jer 'ljudi i javnost žele čuti što ih očekuje od najbrojnije, najjače hrvatske stranke: kako će odgovoriti na zahtjeve i krupne i dramatične izazove vremena'.

'Jedan od tih znakova je i novoutemeljeno Ministarstvo državne imovine. Vidim ga bitnim političkim događajem u Hrvatskoj između dvaju sabora naše Stranke. On je znak da smo bili svjesni potrebe, razloga, ali i propusta. Hrvatska demokratska zajednica je tako ispravila svoj propust, ispravila sebe samu! Propusti i pogreške su normalne: ali je posebno važno i značajno - i to je kršćanski i demokršćanski - pogrešku i propust uvidjeti i biti spreman ga ispraviti!

To je to dobitno svojstvo i državotvorna odgovornost koju mora imati, koju može pokazati i učiniti Hrvatska demokratska zajednica ako stoji na temeljima ideje svog utemeljitelja! A mora stajati! Drukčije i ne može stajati, drukčije i ne može opstati! Jer Hrvatsku je od utemeljenja opterećivala, stigma zapuštenosti, a na vrhu te gromade zapuštenosti stajala je upravo državna imovina', napisao je ministar.

  • +5
Ministar Goran Marić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

HDZ opisuje kao najplodonosnije stablo u povijesnom i materijalnom prostoru Hrvatske.

'Hrvatska demokratska zajednica je Knjiga izlaska Hrvatske iz totalitarne noći, ona je karijatida i postaja moderne povijesti, test našeg opstajanja. Trebamo takve pojedince koji ovo razumiju i imaju dar i sposobnost lojalnosti ovim vrijednostima. Nasuprot onih koji u ime Stranke dođu, prođu i odu', piše Marić dodajući kako je vrijeme da usvojimo vrijednosti i pristup da HDZ 'ne bude svratište za prolaznike i pustolove'.

'Za one koji troše vrijeme, ljude, mandate, ugled države i Stranke. Njihov program najbolje razumijemo kad pogledamo njihove životopise. Njihovu povijest! Oni govore da rade za Hrvatsku. Da, bilo bi dobro znati za kakvu, koju, čiju Hrvatsku! Prema onoj novozavjetnoj: Po plodovima ćete ih njihovim prepoznat', zaključuje Marić u svojoj objavi na Facebooku.