ZA SNAŽNIJE POSLOVANJE

Grlić Radman u New Yorku o vitalnom sporazumu sa SAD-om i velikom interesu američkih Hrvata za povratak u domovinu

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 18.09.2022 23:21
  • Objavljeno 18.09.2022 u 22:00
Gordan Grlić Radman s američkim Hrvatima u New Yorku

Gordan Grlić Radman s američkim Hrvatima u New Yorku

Izvor: Društvene mreže / Autor: Twitter / Gordan Grlić Radman

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se u nedjelju s hrvatskom zajednicom u New Yorku, gdje će sljedeći tjedan sudjelovati na 77. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda, priopćeno je iz MVEP-a

Po dolasku u New York posjetio je Hrvatsku katoličku misiju blaženog Ivana Merza te nazočio svetoj misi u crkvi Predragocjene krvi Kristove u njujorškoj četvrti Astoria.

Tijekom susreta, ministar je istaknuo snažan doprinos zajednice u očuvanju hrvatskog identiteta i naglasio kako Vlada Republike Hrvatske nastavlja pružati potporu i snažiti suradnju s iseljeništvom.

Kao dokaz predanosti Vlade RH na jačanju veza domovinske i iseljene Hrvatske ministar je istaknuo pridruživanje Republike Hrvatske Programu izuzeća od viza (Visa Waiver Program).

„Ostvarenje ovog važnog vanjskopolitičkog cilja potvrda je odličnog partnerstva između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država te će pridonijeti jačanju naših odnosa“, rekao je ministar.

On je također istaknuo važnost dogovora oko sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, čije postizanje se uskoro očekuje, stoji u priopćenju.

"Sporazum o ukidanju dvostrukog oporezivanja vitalni je sporazum koji će najviše pomoći poslovnim ljudima. Ojačat će suradnju i komunikaciju u poslovanju, uspostavit će se bolje veze poslovne zajednice te će pomoći Hrvatima koji se vraćaju u Hrvatsku, poglavito umirovljenicima", rekao je ministar. Istaknuo je i da postoji veliki interes zajednice američkih Hrvata za povratak i doseljavanje.

„Hrvatska zajednica u SAD-u najbrojnija je hrvatska dijaspora u svijetu, i jedna od najorganiziranijih i najaktivnijih. Puno je učinila za Hrvatsku i nastavlja to činiti. Naše zajedništvo nikada nije bilo više vidljivo nego upravo u najtežim vremenima, poput Domovinskog rata i borbe za međunarodno priznanje Hrvatske, ali i razornih potresa koji su 2020. godine pogodili Zagrebačku i Sisačko-moslavačku županiju“, zaključio je ministar.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!