241 učenik pozitivan

[VIDEO] Ministar Fuchs: Grad Zagreb i Zagrebačka županija od ponedjeljka na C modelu nastave

08.04.2021 u 12:31

Bionic
Reading

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs uoči sjednice Vlade govorio je o cijepljenju prosvjetnih djelatnika, kao i prelaska dviju županija na C model nastave od ponedjeljka.

Ministar Fuchs rekao je kako su kampanju za cijepljenje prosvjetnih radnika već proveli u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali odaziv je tamo bio samo 20 posto. Ipak, nada se da će nova kampnja za cijepljenje povećati interes za cijepljenje među prosvjetnim radnicima.

“Mi želimo da se procijepe u prvom redu odgojiteljice, odgojitetlji i svi ostali prosvjetni djelatnici. Kad se pokrene kampanja cijepljenja, saznat će se tko se želi cijepiti. Ne možete narediti nekome cijepljenje”, rekao je Fuchs, prenosi N1.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji i održavanju nastave uživo u školama, rekao je kako se i dalje sve dogovara s lokalnim stožerima te da se taj pristup pokazao vrlo učinkovitim.

Izvor: Pixsell / Autor: Željko Lukunić

“Mi smo na ovaj način uspjeli 78 posto ukupne nastave održati licem u lice. Ono što će se sada desiti, to je da će, u dogovoru s Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom, učenici prijeći na C model nastave kako bismo utjecali na trenutnu epidemiološku situaciju. Danas imamo 241 učenika koji je pozitivan, ali svejedno ćemo preći na C model”, rekao je ministar.

Ova odluka o prelasku na C model nastave, doznaje Jutarnji list, odnosi se na učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola te na sve srednjoškolce osim maturanata. Odluka će na snazi biti tjedan dana, a nakon isteka tog razdoblja napravit će se analiza ove mjere.