PREDAO IMOVINSKU KARTICU

Ministar financija Linić vlasnik je pola broda

24.01.2012 u 12:22

Bionic
Reading

Noćas je istekao rok za predaju imovinskih kartica Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa. Većina ministara nove vlade predala je kartice na vrijeme te su one vidljive na internetskim stranicama. Jedna od zanimljivih u koju smo zavirili je imovinska kartica ministra financija Slavka Linića

Ministar financija, SDP-ovac Slavko Linić kao zastupnik u Saboru 2008. godine bio je prijavio plaću u iznosu od 18.000 kuna. U novoj imovinskoj kartici nije naveo ni godišnja primanja u proteklom mandatu ni novu ministarsku plaću. Možda je  razlog to što još nije siguran u lipu kolika će mu biti nova plaća - kažu nam u Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa.

Od imovine izgleda da još uvijek nema ništa osim pola broda marke Feretty 39 iz 1989. godine, čiju je vrijednost u imovinskoj kartici procijenio na 500.000 kuna. Brod je zajedno sa suprugom kupio na kredit.

U izmjeni imovinske kartice 2009. godine prijavio je da mu je supruga naslijedila pola kuće i okućnice u Kraljevici te da je kupila Ladu Nivu iz 2003. u vrijednosti od 25.000 kuna. Također, na ime supruge naveo je dva stana u Rijeci od 63,5 i 63 kvadrata. Prvi je stečen nasljedstvom, a drugi je kupljen na hipoteku.

Danas u svojoj imovinskoj kartici više nema automobila, no prikazao je supruginu kuću u Kraljevici od 68 kvadrata s okućnicom od 600 kvadrata te dva stana u Rijeci koja su također u formalnom vlasništvu supruge.

Objavio je i njezinu godišnju plaću u iznosu od 169.168,57 kuna, što znači da mu supruga prima plaću veću od 14 tisuća kuna

U slučaju da Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa (koje još uvijek djeluje u starom sastavu) procijeni da je Linićeva kartica nepotpuna bit će pozvan da je nadopuni u određenom roku. No kada je plaća u pitanju, kažu da je ona lako provjerljiva i u Poreznoj upravi.